Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Дзвони Лемківщини» знову кличуть на фестиваль

31 липня, 11:11
ФОТО ЄВГЕНА КРАВСА

Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини» 3—4 серпня вже вп’ятнадцяте скликає шанувальників лемківської культури в урочище Бичова Монастириського району Тернопільської області. Як зазначають організатори, з року в рік більшає учасників. У ці вихідні на Ватряному полі виступатимуть майже сто мистецьких колективів і виконавців із України, Польщі, Словаччини, Канади. А оскільки лемки шанують свої вікові традиції, передаючи їх із покоління в покоління, то чимало буде й дитячих колективів. Цього року для них вдруге спорудять окрему сцену, й окремо від дорослої ватри горітиме дитяча лемківська ватрочка. Уже невід’ємним від фестивалю є містечко майстрів. Свої роботи там представлятимуть понад вісімдесят народних умільців України.

«Дійство розпочнеться урочистою ходою й покладанням квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку в місті Монастириська, — розповідає заступник директора Департаменту культури, релігій і національностей Тернопільської облдержадміністрації Михайло Франків. — Урочисте відкриття відбудеться в урочищі Бичова о 13-й годині. А вже ближче до півночі — молодіжна забава. Другий фестивальний день почнуть Божественною Літургією о 10-й годині».

Для когось XV Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини» — можливість ознайомитися з культурою лемків і змістовно провести час, а для самих представників цього етносу — ще одна нагода зустрітися в колі своєї великої родини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати