Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Фотографії «Дня» викликали великий інтерес»

На прохання «Львівської політехніки» ми із задоволенням продовжили експонування своєї виставки. Поспішайте побачити — до 22 червня!
12 червня, 10:18
ФОТО ЙОСИПА МАРУХНЯКА

У своєму листі до головного редактора нашого видання ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало попросив продовжити експонування Фотовиставки «Дня»-2012 у зв’язку з численними зверненнями. «Фотографії «Дня» викликали великий інтерес у академічній громаді, серед гостей університету та львів’ян, за що вам щиро вдячні», — написав Юрій Ярославович. Нагоду переконатися в цьому кореспондент «Дня» отримала, відвідавши експозицію у «Львівській політехніці» у вівторок. Автор матеріалу побачила багато замислених, зворушених і захоплених облич. Відвідувачі охоче ділилися враженням від фотовиставки. Деякі з відгуків пропонуємо увазі читачів нижче.

А той, хто ще не побачив цих унікальних світлин, матиме змогу зробити це до 22 червня.

Юрій ЯКИМОВИЧ, студент III курсу Тернопільського державного медичного університету ім. І. Горбачевського:

— Для мене газета «День» є прикладом того видання, яке духовно збагачує та об’єднує українців. Влаштовуючи уже традиційні зустрічі та фотовиставки у містах України, ваша газета дає можливість не тільки відвідати цікаву експозицію, а й обговорити те, на що у звичній динаміці життя часу подекуди не вистачає. Чималий інтерес з боку молодого покоління до цих фото свідчить про те, що ми прагнемо саморозвитку та, що найважливіше, знаємо, що означає інтелектуальне видання. Щиро зізнаюся, що ця виставка — більше, ніж просто фотографії, адже у них наша сучасність і наше майбутнє. Свій голос віддам за роботу Юрія Калиняка «Гуцульське хайку».

Катерина АРТЕМОВИЧ, спеціаліст музично-педагогічного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка:

— Думаю, усі представлені фотографії об’єднує одна спільна риса — відчуття життя, відчуття образності кожного моменту, який неможливо повторити. Коли дивишся на такі фотографії, виправдовуєш сучасну цивілізацію за її, можливо, десь надмірну орієнтацію на техніку, бо і завдяки хорошим фотоапаратам можемо дивитися на те, що тут бачимо. Мені як професійному музиканту дуже сподобалася світлина Миколи Хрієнка з Києва під назвою «Справжня українка». У ній є ритм, а усі ми знаємо, що наше життя — це суцільний ритм, щоправда, у кожного свій. Бажаю усім авторам виставки та читачам газети «День», аби їхня мелодія життя була насиченою та з оптимістичними імпровізаціями.

Ми також зазирнули і в книгу відгуків, де відвідувачі, котрі уже встигли познайомитися з експозицією, висловилися щодо побаченого. Ось кілька цікавих думок:

Юрій БОБАЛО, професор, голова Ради ректорів Львівщини, ректор НУ «Львівська політехніка»:

— Працюйте та дерзайте так і надалі! А ми будемо з радістю вітати всі ваші добрі починання. І підтримувати! До нових зустрічей у стінах «Львівської політехніки», котра була, є і буде вірним другом чудового часопису «День», що став для більшості українців будителем їхньої національної свідомості.

Юрій ВІЗНЮРА, м. Калуш, Івано-Франківська область:

— У несподіваних ракурсах та талановитих фото я побачив всю Україну. Побачив, якою вона була, якою є і найоптимістичніше — якою буде. Хтось назвав Україну «країною дрімаючих янголів». Ви всією своєю діяльністю пробуджуєте цих янголів зі сну. Благословення вам Божого!

Галина ТЕМНИК, молодший науковий співробітник МІОК Національного університету «Львівська політехніка»:

— Ще одна сторінка до фотоісторії України з її радісними і трагічними моментами. А що найважливіше — з тими моментами, почуттями, усмішками та поглядами України, які не побачити у текстовому репортажі.

Нагадаємо, що експозицію за участі головного редактора газети Лариси Івшиної, представників Національного університету «Львівська політехніка» та керівників Львова і області відкрили 29 травня. А у день закриття експозиції, 22 червня, за підрахунками голосів народного журі, визначать автора, який отримає титул лідера глядацьких симпатій від Львова.

Виставка триває у фойє Головного корпусу НУ «Львівська політехніка» за адресою: вул. С. Бандери, 12. Вхід вільний з 9.00 до 17.00.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати