Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

I Дід Мороз, і казки існують...

30 грудня, 00:00

Написав один бідний хлопчик Діду Морозу лист із проханням прислати йому хоча б на Новий рік новеньке тепле пальтечко, чобітки, шапочку і рукавички. Лист прийшов на пошту і листоноші, прочитавши його, були такі зворушені, що зібрали гроші та купили дитині в подарунок усе, що вона просила, крім рукавичок — на них грошей не вистачило. Відправили вони подарунок дитині, звичайно, від імені Діда Мороза, а з часом отримали наступну відповідь: «Спасибі тобі, дідусю Морозе, за новеньке пальтечко, шапочку і чобітки. Вони мені дуже сподобалися. А ось рукавички до мене не дійшли, напевно, їх на пошті вкрали…»

Донецькі листоноші вигадали для дітей акцію «Лист Діду Морозу». Два роки поспіль донецькі діти мали можливість особисто висловити свої побажання Діду Морозу відносно власних подарунків. А в цьому році вже подібної акції, на жаль, немає, але листи головному господарю Нового року «до Лапландії» продовжують йти, і поштовики вже за власним почином стараються на них відповідати.

Можливість зіткнутися з казкою донецьким діткам, як і раніше, дарує «Укрпошта». Діти перед самим Новим роком пишуть Діду Морозу кольорові листи іноді в саморобних маленьких конвертиках, які в жодному разі не втрачаються. Варто відмітити, що взагалі-то в звичайний час по Україні заборонено пересилку листів без марок, але в цьому випадку для дітей робиться виняток, і їхні листи доходять «до Діда Мороза» в будь-якому випадку. Прямують вони, звичайно, не до самої Лапландії, але до головного офісу «Укрпошти» в Донецьку все ж надходять справно. Там усі вони ретельно вивчаються і затим налагоджується «зворотний зв’язок», і всі юні абоненти отримують від поштовикiв сувеніри та подарунки, вкладені у виготовлені з нагоди сувенірні конверти «Від Діда Мороза».

Далеко не всі діти просили щось матеріальне і дуже дороге. Багато хто просто звертався до Нового року з проханням принести в їхню сім’ю здоров’я і щастя. Так, одна дівчинка з м. Мар’янка Донецької області просто попросила здоров’я для своєї бабусі. Тоді працівники головпоштамту зібрали для неї іграшки, книги та виїхали в Мар’янку спеціально і поздоровили дівчинку особисто, звичайно, від усього серця побажавши міцного здоров’я її бабусі...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати