Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iнвестори вже у «законі»

Але державна реєстрація ще не відновлена
04 липня, 00:00

Учора генеральний директор Полтавської газонафтової компанії (ПГНК), Тимофій Каунов розповідав про перспективи розвитку цього найбільшого в українському нафтогазовому комплексі спільного підприємства та про його наміри нарощувати видобуток корисних копалин.

Оптимізм генерального директора засновувався на двох остаточних судових рішеннях, які після тривалого скандалу та численних позовів відновлюють права інвестора на його власність в Україні і навіть роблять його повновладним господарем спірного підприємства (66% статутного фонду).

До речі, буквально за день до першого із згаданих рiшень Анатолій Кінах прийняв посла Великої Британії у Києві Роланда Сміта. При цьому український прем’єр висловив, зокрема, надію, що новий уряд Великої Британії, сформований після перемоги Лейбористської партії на червневих виборах, буде сприяти подальшому зростанню всебічної і взаємовигідної україно-британської співпраці. Про надії і висловлювання посла у повідомленні Інтерфаксу-Україна немає жодного слова, якщо не вважати переданого ним А.Кінаху привітання від прем’єр- міністра Великої Британії Тоні Блера. (Останній раніше вже звертався до керівництва України, висловлюючи стурбованість намірами Фонду держмайна України розпорядитися активами британської компанії і просив надати гарантії того, що вона сама зможе розпоряджатися ними. Т.Блер тоді відзначав: якщо закон не переможе, іноземним інвестиціям в Україні буде нанесена непоправна шкода). Відповідаючи на запитання «Дня», Т.Каунов сказав, що не знає змісту бесіди А.Кінаха з послом, хоч зi слiв консула Великої Британії у Києві йому відомо, що йшлося про проблеми, з якими зустрілася компанія в Україні. Однак він не думає, що суд міг бути підданий тисковi.

Закон переміг. Але чи може сьогодні торжествувати і JP Kenny? За словами Т.Каунова, влада Полтавщини, незважаючи на рішення судів, ще не відновила державної реєстрації «опальної» компанії. Юридично її в Україні досі не існує.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати