Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колишнi мiлiцiонери «вдарились» у рекет

23 грудня, 00:00

Факти, що спливли в ході попереднього слідства і були сповіщені кореспонденту «Дня» слідчим Саксаганського райвідділу міліції майором Олександром Івановим, здивували навіть міліцейське начальство. «Службу порятунку» було зареєстровано в червні нинішнього року колишніми працівниками міліції. Девіз громадської організації: «Професіоналізм, чесність, непідкупність!» Основні завдання: «поліпшення соціального і економічного становища ветеранів правоохоронних органів». Перші зусилля членів організації, в якій із 80-ти співробітників більшість раніше служили в МВС, було спрямовано на підготовку звернень, адресованих понад 30 посольствам різних країн, акредитованих у Києві, та різним організаціям області. («Надайте благодійницьку допомогу!»). Допомога надійшла лише від місцевого консервного заводу — консервацією вартістю в 501 гривню. Вона пішла на закуску при традиційному для «благодійників» розпиванні спиртних напоїв.

Що робити далі? І члени організації зайнялися... рекетом. Один приклад: отримавши в місцевого підприємця замовлення на «вибиття» в громадянки Б. двох тисяч доларів США, «рятівники» «заарештували» жертву й декілька днів мучили її в своєму офісі, розташованому на сьомому поверсі. Родичі зібрати потрібної суми не змогли, тому рекетири «заарештували» й колишнього чоловіка жертви та її 23-річну дочку. Їм запропонували продати свою двокімнатну квартиру. Жертви здалися лише тоді, коли їх вивезли до лісу й примусили копати собі могили. Угоду «оформили» в себе в офісі, квартиру відразу ж продали... за тисячу доларів, частину яких пропили, а решту — розділили між собою.

У слідчих попереду ще багато роботи, треба встановити і довести причетність колишніх міліціонерів до інших подібних епізодів.

№246 22.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати