Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко

13 травня, 00:00
Переможені партії починають махати кулаками після бою Близько десяти правоцентристських партій, що програли на парламентських виборах, тепер консолідують свої сили на президентську кампанію. Найближчими днями планується створення загальноукраїнської федерації партій, повідомив кореспондента «Дня» Тетяну ШУЛЬГАЧ лідер Української республіканської партії Богдан Ярошинський. За його словами, у перемовинах щодо створення такої коаліції взяли участь блоки «Вперед, Україно», «Національний фронт», «Європейський вибір», а також частина Демократичної партії. Необхідність створення такої коаліції, за словами лідера УРП, зумовлена результатами парламентських виборів: «Уроки виборів 1998 року показали, що роздробленість політичних сил призводить до плачевних наслідків», — зазначив пан Ярошинський.
Днями планується підписання відповідних документів та проведення з’їзду, на якому партії — члени коаліції мають обрати єдиного кандидата на посаду глави держави. У той же час, як повідомляє кореспондент «Дня» Олександр СИРЦОВ, В’ячеслав Чорновіл заявив про плани об’єднатись із Республіканською християнською партією. При цьому РХП доведеться прийняти назву та статут своїх потужніших партнерів.
  Олександр Лавринович у парламенті не представлятиме  інтереси Дрогобиччини Визнати підсумки виборів до Верховної Ради у Дрогобицькому виборчому окрузі №121 недійсними вирішила окружна виборча комісія. Перерахунок голосів, який здійснювався в окрузі за скаргою його суперника — голови правління ВАТ «Галичина» Романа Матолича додав останньому лише 30 голосів, хоча Олександр Лавринович випередив його на 1700. Про цей факт кореспондента «Дня» Олександра СИРЦОВА повідомили в Львівській крайовій організації НРУ. Місцеві рухівці висловили здивування рішенням комісії та зауважили, що найімовірніше Олександр Лавринович оскаржить це рішення у ЦВК.
  «Український» Відень повертається із забуття У столиці Австрії днями відкрито меморіальну пам’ятну дошку письменнику Пантелеймонові Кулішу та вченому-фізику Іванові Пулюю. Саме тут вони 1870 року разом працювали над першим повним українським перекладом Біблії. Австрійська столиця була тоді одним із центрів активної діяльності української громадськості. Тут працювали, зокрема, Грушевський, Антонович, Чубинський, Франко. Відень був своєрідним «вікном у світ» для українців. За інформацією українського посольства, у церемонії відкриття брали участь посол України в Австрії Микола Макаревич і президент Австрійсько-українського товариства, Федеральний міністр фінансів Австрії Рудольф Едлінгер, який висловив переконання, що Австрія, яка головуватиме з 1 липня цього року в Європейському Союзі, має сприяти наданню нового імпульсу відносинам України з ЄС. А спільна історія є тим підгрунтям, на якому має базуватися взаєморозуміння і взаємоповага між двома народами, повідомляє Олександр ПАЛІЙ, «День»
  Сталактитові «жарти» Неподалік села Балки Бєлгородського району Автономної Республіки Крим стався обвал у сталактитовій печері, де на той час перебувала група туристів із Росії у складі 12 осіб. Завдяки щасливому випадку група залишилася за завалом. Через шість годин люди були виведені на поверхню. Трьох із них госпіталізовано.
 
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати