Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

22 грудня, 00:00

Ющенко домовився з Путіним

Поки що не про ціни на газ, а з іншого приводу. «Я буду робити все, щоб режим зони вільної торгівлі був сформований і введений у 2006 році», — сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам під час поїздки в Херсонську область. Президент нагадав, що незважаючи на те, що Україна та Росія підписали відповідну угоду ще у 1993 році, проект досі залишається нереалізованим. Віктор Ющенко додав, що нещодавно розмовляв на цю тему з президентом Росії Володимиром Путіним і вони «цілком порозумілися» щодо необхідності роботи над цим питанням, повідомляє obozrevatel.com.ua.

Потрібна допомога!

Однорічному Саші Попову (на фото) лише кілька днів тому поставили страшний діагноз — гостра лейкемія (рак крові). Зараз малюк із мамою перебуває у відділенні інтенсивної терапії корпусу гематології у лікарні «ОХМАТДИТ». Щодня йому необхідні переливання крові, хіміотерапія та дорогі ліки. На все це потрібні гроші. Батьки дитини звертаються до вас із проханням про допомогу цій маленькій людині. Назва рахунку, на який можна переказувати гроші у національній валюті України: Попов Олександр Геннадійович. Р/Р 26202512251. Iдентифікаційний номер — 2392618890. ФКД ВАТ «Iнпромбанк» у м. Київ. Код банку 322863. Також необхідна донорська кров — 2-а або 4-а група, резус-фактор позитивний (Rh II (+), Rh IV (+)).

Ностальгія за Кубою

Ностальгічні спогади про Кубу, безумовно, починаються з часів соціалістичної дружби. Однак тим і сильна ця особлива країна, що інтерес і добре ставлення до неї мало залежать від політичних реалій. Кубинці вже більше 15 років лікують українських дітей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. До Куби поступово пролягають шляхи українських туристів, готових оплатити заокеанську подорож. Багато українців відчувають симпатію до цієї країни чи то за спогадами своєї молодості, чи й за розповідями своїх батьків. Така публіка зібралася днями в Києві на відкриттi фотовиставки Iвана Дудкіна — українського мандрівника, члена туристичного клубу Будинку вчених, постійного автора журналу «Міжнародний туризм», який побував у 80 країнах світу, а нещодавно провів 12 днів на Кубі. На його фотографіях — старовинні будинки Гавани, незаймані водойми й екзотичні птахи, життєлюбна зелень трав, пронизливий ультрамарин моря й неба, і звичайно — унікальні люди, про яких Iван Федотович каже: «Дивишся на них — і жити хочеться!» Мандрівник зачарований силою їхнього характеру та щирими посмішками. А про їхню землю Iван Дудкін каже, що «хоч як би виник цей світ, той, хто його створював, подарував людям Кубу, аби вони краще уявляли, як виглядає рай». Варвара ЖЛУКТЕНКО, «День».

Віфлеємський вогонь миру в Україні

Як повідомляє митна служба України, позавчора в пункті пропуску «Рава Руська—Хребенне» (Львівська область, українсько-польський кордон) членам Національної скаутської організації України (пластунам) представники польської молодіжної організації харцерів офіційно передали віфлеємський вогонь. Вогонь приходить до нас за допомогою «скаутської естафети», започаткованої австрійськими скаутами, які запалюють свої свічечки у Віфлеємі і розповсюджують це світло як символ миру, любові, братерства, єдності скаутів всього світу. Далі пластуни передають цей вогонь до церков, звідки він поширюється до віруючих. Вогнем з Віфлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю, вогонь заносять до дитячих будинків, лікарень, щоби ті, хто перебуває далеко від своїх родин, могли відчути тепло Віфлеємської зірки. Традиційно вогонь зберігається в церкві до 19 січня. Благословили передачу Віфлеємського вогню Львівський римсько-католицький митрополит кардинал Мар’ян Яворський, найсвятіший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та Верховний архієпископ митрополит Кардинал Любомир Гузар.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати