Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

06 квітня, 00:00

Рейс для донецьких ветеранів

Благодійну акцію для ветеранів Великої Вітчизняної війни, присвячену 60-річчю Великої Перемоги, з 4 квітня 2005 року розпочинає авіакомпанія «Донбасаеро». У рамках акції авіакомпанія вирішила надати право одноразового безкоштовного перельоту до будь-якого населеного пункту СНД і назад ветеранам війни, а саме: ветеранам- учасникам війни, ветеранам-інвалідам війни, ветеранам-учасникам бойових дій, інвалідам Вітчизняної війни. Акцію організовано з метою надати всім бажаючим можливість відвідати місця бойових дій або зустрітися зі своїми фронтовими друзями у Москві, Києві, Одесі, Єревані, Тбілісі, Баку, Відні. Саме до цих міст у донецької авіакомпанії є регулярні рейси, скористатися якими можна буде ближче до святкування Великої Перемоги — з 3 по 18 травня. Як повідомив генеральний директор авіакомпанії «Донбасаеро» Олександр Гречко, вже зараз авіакомпанія заручилася підтримкою міжнародних аеропортів нашої країни та країн СНД, які обіцяють без проблем прийняти ветеранів: «Ми дуже вдячні нашим ветеранам за те, що в 1945 році вони подарували нам мирне небо. Від чистого серця хочемо подякувати їм за це, і знайшли свій спосіб: ми надаємо їм не лише безкоштовний переліт, але й бездоганний сервіс», — заявив він, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА , «День».

На парламент очікує віце-спікеріада?

На звільнену Олександром Зінченком посаду віце-спікера пропонують три кандидатури: члена фракції БЮТ Анатолія Матвієнка, керівника фракції Української народної партії Юрія Костенка та лідера фракції «Єдина Україна» Богдана Губського. Фракція Соціал-демократичної партії України (об’єднаної), як повідомив журналістам її лідер Леонід Кравчук, не пропонуватиме своєї кандидатури на посаду віце-спікера. Хоча, згідно з квотним розподілом посад у парламенті між фракціями та групами, посада заступника голови ВР належала до квоти СДПУ(О). Водночас член «Єдиної України» Олександр Задорожній у інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна допускає ускладнення в прийнятті цього кадрового питання. З його слів, протиріччя, що існують усередині коаліції політичних сил-переможців щодо цілої низки питань, ускладнюватимуть прийняття цього рішення. О. Задорожній наголосив, що, як показали попередні голосування у Верховній Раді з кадрових питань, ці голосування «не емоційні» — це жорсткий розрахунок і дотримання домовленостей. Депутат нагадав, що згідно з регламентом, для того, щоб голосування по обранню одного з членів президії парламенту вважалося легітимним, бюлетені для голосування повинні взяти на руки не менше 300 депутатів. На його думку, цей процедурний момент може ускладнити процес голосування. Він не виключив також, що Рада може розпочати чергові тури «віце-спікеріади».

На «Євробачення» — пішки

Організатори пісенного конкурсу «Євробачення-2005» (ПКЄ) просять глядачів приходити на фестиваль пішки, оскільки територія біля Палацу спорту не розрахована на паркування великої кількості транспортних засобів. Про це заявив у вівторок на брифінгу менеджер iз питань безпеки ПКЄ Олег Западнюк, повідомляє Оbozrevatel.com. За словами Западнюка, вже розроблена концепція безпеки пісенного конкурсу, узгоджена з Європейським союзом мовників. Для того щоб усі бажаючі змогли подивитися пісенний конкурс, на майдані Незалежності в Києві будуть встановлені великі екрани. Як повідомив координатор веб-комунікацій ПКЄ, у вівторок вночі було запущено інтернет-сайт «Євробачення-2005». На сайті міститься офіційна інформація про конкурс: розділ про виконавців, а також спеціальний розділ для ЗМІ, де розміщені прес-релізи. У майбутньому на сайті проводитимуть онлайн-конференції з офіційними особами «Євробачення-2005», в яких зможуть узяти участь представники регіональних ЗМІ. За словами менеджера з маркетингу ПКЄ Олексія Юрченка, зразки квитків на конкурс уже затверджені. Квитки захищені спеціальними знаками й мають оранжевий, зелений і синій кольори, залежно від концерту. За домовленістю з Європейським союзом мовників, третина квитків виставлена в мережі інтернет, що дає можливість придбати їх безготівково. За словами Юрченка, проблем iз придбанням квитків немає, але квитки на півфінал і фінал уже розпродані. Також, за його словами, певна кількість квитків зарезервована для представників іноземних делегацій.

Хмельниччина: реєстраційний бум-бум

Учора ухвалено рішення про реєстрацію газети «Проскурівські відомості». «Це вже буде 301-ша газета в краї. У стадії реєстрації ще три газети й шість журналів», — повідомила для «Дня» заступник начальника Хмельницького облуправління у справах преси та інформації Мар’яна Глінська. Вона вказує на характерну особливість інформаційного простору: лише 86 із оцих сотень видань знаходять свого читача «з перемінним успіхом і видаються разовим накладом 630 тисяч примірників». Тобто: по 0,4 примірника на середньостатистичну душу населення краю. Оцей, сказати б, реєстраційний бум- бум пояснює тим, що засновники (приватної фірми) «мають на умі вибори-2006». Не складає оптимістичних прогнозів щодо того, що окремі із тільки-но зареєстрованих ЗМІ знайдуть собі місце під сонцем ринку. Не пригадує, коли востаннє в область прибув випускник факультету журналістики. Розповідає, що якраз пише відповідь одній бабусі із Шепетівського району: «цей лист літня авторка адресувала Президентові, чомусь до нас потрапив. Бабуся пише до глави держави, що її онучка закінчує факультет журналістики в університеті, просить, аби її працевлаштували у Києві або Львові «з наданням однокімнатної квартири». Відповідаю, що випускницю зустрінуть із щирими обіймами у Шепетівці, хоча квартиру не обіцяють». Із 132 творчих співробітників міських і районних газет лише кожен третій має фахову освіту. Решта — педагоги, психологи, фахівці інших галузей. Переважна більшість оцих місцевих видань, на жаль, тягнуть жалюгідне існування за рахунок платників податків, повідомляє Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ , «День».

Алло, вам знайшли роботу!

Свого часу мало хто вірив, що у центрах зайнятості зникнуть черги, відвідування відбуватимуться в чітко визначені дні й години, а підбір прийнятної роботи йтиме автоматизовано у нічний час. Сьогодні це стало можливим завдяки функціонуванню безкоштовної інформативно-довідкової інтерактивної багатоканальної телефонної системи Державної служби зайнятості. Вже в першому півріччі цього року клієнти 59 райміськцентрах зайнятості України, зокрема мешканці Галицького та Залізничного районів Львова та Дрогобицького й Самбірського районів області, матимуть змогу скористатися ще одним видом послуг — апаратно-програмним комплексом «Система автоматичного інформування телефоном».

— Ця система працюватиме в автоматизованому режимі на підставі результатів автопошуку вакансій, — зазначила Оксана Іванчук, начальник відділу сприяння працевлаштуванню Львівського обласного центру зайнятості. — Якщо прийнятна робота для вас буде знайдена, до вас зателефонують або відішлють повідомлення. За означеним номером відтворюватиметься інформаційний звуковий файл, який триватиме 15 секунд: «Вас вітає Державна служба зайнятості. Повідомляємо, що вам підібрано роботу. Запрошуємо вас відвідати центр зайнятості найближчим часом. Сподіваємося, що завдяки цій послузі вдасться значно пришвидшити терміни працевлаштування громадян, які очікують на нашу допомогу», повідомляє Ірина ЄГОРОВА , «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати