Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

18 січня, 00:00

Статус ветеранів війни можуть отримати військовослужбовці частин місцевої ППО

Сьогодні в парламенті повинні відбутися голосування по законопроекту «Про внесення змін до статтi 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», внесений Кабінетом Міністрів. Учора цей проект був розглянутий у Верховній Раді. Уряд пропонує віднести до учасників бойових дій колишніх військовослужбовців частин місцевої протиповітряної оборони, повідомляє Інтерфакс- Україна. Профільний комітет у справах пенсіонерів, ветеранів і інвалідів пропонує доповнити цей перелік також представниками цивільного населення, які були зараховані в частини місцевої протиповітряної оборони.

Проблема свободи слова в Україні буде розглянута на засіданні ПАРЄ 25 січня

Слухання з проблем свободи засобів масової інформації в Україні, як очікується, пройдуть в Парламентській Асамблеї Ради Європи в четвер, 25 січня. Згідно з попереднім порядком денним зимової сесії ПАРЄ, в Страсбурзі, в понеділок, 22 січня, відбудуться слухання iз ситуації мас-медіа в Росії, організовані комітетом з культури, науки та освіти. Протягом тижня також очікуються дискусії на тему свободи преси в інших країнах. 25 січня, крім українського питання, на засіданні ПАРЄ буде обговорюватися ситуація в Чечні, проблеми біженців і переселенців iз Чечні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Комісію з приватизації «Укртелекому» очолив Василь Роговий

Міністра економіки України Василя Рогового призначено головою комісії з підготовки приватизації ВАТ «Укртелеком», повідомило УНІАН. Прес-секретар прем’єр-міністра Наталія Зарудна зазначила, що на учорашньому засіданні прем’єр-міністр Віктор Ющенко виступив iз критикою на адресу державних та центральних органів, які мали підготувати приватизацію «Укртелекому», за зволікання цього процесу. Він дав доручення здійснити приватизацію послідовно, але обов’язково до кінця цього року. За словами прем’єра, «фонд держмайна мусить виконувати Закон про бюджет, який визначає, що приватизація має бути виконана до кінця року», зазначила Н.Зарудна. Як повідомлялося раніше, перший заступник голови ФДМУ Михайло Чечетов вважає, що кошти від приватизації «Укртелекому», «скоріше за все, треба ставити за дужки держбюджету-2001, оскільки фактично вже не вдасться укластися в нормальний цикл підготовки цього підприємства до продажу».

Українські зелені захищають тбіліський парк від... українського посольства

Голова Партії зелених України Віталій Кононов звернувся до міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з проханням відмовитися від існуючого проекту будівництва посольства України в Грузії. Згідно з цим проектом, новий будинок українського посольства збираються будувати в межах території Ваке Парку, одного з найзеленіших місць Тбілісі. За словами Віталія Кононова, «українські зелені тиснутимуть на власний уряд доки той не відмовиться від цього проекту». «Фундамент» українсько-грузинських відносини має бути міцним і надійним, і не підриватись таким нецивілізованими механізмами як цей проект», — заявив голова групи співдружності між парламентами України і Грузії Віталій Кононов. Як повідомив голова Партії зелених Грузії Гiя Гачечиладзе, минулого тижня парламент Грузії повинен був ратифікувати проект будівництва посольства України, але голосування з цього питання було відкладене, саме завдяки численним зверненням Зелених до парламенту з вимогами призупинення проекту, повідомляє Євген ТУР .

Текст щорічного послання Президента буде готовий у лютому

Остаточний текст щорічного послання Президента України до Верховної Ради буде готовий у лютому, повідомив учора прес-секретар глави держави Олександр Мартиненко. Він нагадав, що саме послання складається з декількох тематичних доповідей, присвячених свободі слова, енергопостачанню економіки України і енергозбереженню. За словами О.Мартиненка, в середу Л.Кучма прийняв членів робочої групи з підготовки тематичної доповіді «Енергозабезпечення економіки України і енергозбереження», яка є складовою частиною послання Президента парламенту. Особливу увагу члени робочої групи приділили необхідності розробки і прийняття «стратегічної програми розвитку енергетики і його технічного переоснащення».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати