Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Молода генерація JOURN...

Студенти-журналісти у Запоріжжі позмагалися за звання кращого в країні «буквенного» революціонера
25 листопада, 10:53

Десять студентів-журналістів з усієї України минулого тижня приїхали до Запоріжжя, щоб творити «інтелектуальний переворот». Саме тут, у Запорізькому національному університеті, з 20 по 23 листопада проходив фінал Всеукраїнського конкурсу «Революція буквами».

«Головна ідея нашого конкурсу — надати можливість майбутнім та нинішнім молодим журналістам показати себе в дуже непростому жанрі аналітичної журналістики, виявити спроможність говорити правду від себе особисто і від серця України. Цей захід заплановано на підтримку української єдності та медійного простору України», — пояснив під час привітального слова декан факультету журналістики ЗНУ Володимир Манакін.

Конкурс відбувся в рамках відзначення десятиліття факультету журналістики Запорізького національного університету.

Протягом трьох днів учасники поспілкувалися з понад десятьма журналістами та громадськими активістами області та країни — журналістом газети «Прав.Да» Дмитром Смолєнком, співробітником ЗНУ із Ліверпуля Кероном Рейтом, учасником АТО Олександром Аносовим, регіональним кореспондентом телеканалу «1+1» Яковом Носковим, місцевим радіожурналістом Павлом Мірошниченком і випускником ЗНУ та кореспондентом газети «День» Ігорем Самокишем.

Окрім цього, кілька учасників конкурсу стали гостями програми «Знак запитання» на Запорізькій державній телерадіокомпанії.

Переможницею стала кореспондент відділу економіки газети «День», студентка КНУ імені Тараса Шевченка Марія ЮЗИЧ (м. Київ). «На подібному конкурсі — вперше. І дуже приємно, що одразу вдалося здобути перемогу. Це був для мене своєрідний іспит на те, чого я навчилася за чотири роки в університеті та 1,5 року роботи у «Дні». І, гадаю, я його склала», — говорить Марія.

Друге місце посіла Наталія ДИХНО — студентка ДонНУ (м. Вінниця), третє — Наталія Сердюк, Національний університет «Острозька академія» (м. Острог).

«Практично жодна із робіт, написаних тут, у Запоріжжі, окрім однієї, не поступилася в балах тим, які учасники надсилали в першому етапі. І це означає, що тут, у «польових» умовах, ви виявилися дуже талановитими і показали, що дійсно — є зухвалими та красивими і вмієте працювати в тих умовах, в яких працюють сучасні журналісти», — зазначила член журі, журналіст і телеведуча Запорізької державної телерадіокомпанії Ольга ВОКАЛО.

Привітати факультет журналістики ЗНУ вирішив і «День». До десятирічного ювілею редакція передала книжки із власної бібліотеки — «Люди Майдану. Хроніка» та «Україна Incognita. ТОП-25». «Газета «День» — найкращий приклад того, якою має бути сучасна журналістика. І приємно, що редакція нас вітає. Кожного року традиційно випускники ІІ курсу нашого факультету журналістики проходять Літню школу журналістики «Дня», — зазначив заступник декана факультету журналістики з навчальної роботи Віктор КОСТЮК.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати