Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Моряки взяли шефство над прикордонниками

Благодійники передали захисникам України військове спорядження та «бронебійну» літературу «Дня»
21 серпня, 11:24
ФОТО МИКОЛИ ГРИЦЕНКА

Нещодавно асоціація «Всеукраїнське об’єднання крюінгових компаній» (крюінг — діяльність з набору моряків на судна. — Авт.), група крюінгових компаній «В.Шипс Україна», підприємства «Барк Марін» та «Аквасервіс» і Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День» вручили українським прикордонникам, які служать на Донбасі, дарунки: пасажирський автобус «Мерседес», армійські розкладачки американського виробництва,  військове обладнання та засоби першої необхідності.

Крім цього, в арсеналі прикордонників з’явились інтелектуальні «снаряди»: бійці отримали набір історичних книжок з «Бібліотеки «Дня», серед яких — «Бронебійна публіцистика», «Підривна література», «Україна Incognita», «Сила м’якого знака» та інші.

Капітан далекого плавання та генеральний директор асоціації «Всеукраїнське об’єднання крюінгових компаній» В’ячеслав Кисловський розповів: «У нас, моряків, давні зв’язки з прикордонниками, бо вони проводжають нас у рейси та першими зустрічають на батьківщині. Зараз бійці попросили допомоги, і ми зробили перелік потреб, зібрали гроші, купили та передали необхідне. Хлопці давно просили автобус — змогли придбати для них і авто».

Дарунки вручили в урочистій обстановці на базі прикордонників у Бортничах. «Коли наші хлопці побачили такий прояв турботи від суспільства, у них очі засвітилися — прикордонники зрозуміли, що про них пам’ятають», — ділиться враженнями В’ячеслав Кисловський. Незабаром бійці попрямують на Луганщину, щоб пильнувати кордон під постійними обстрілами з боку сепаратистів та Росії.

Українські бізнесмени допомагають прикордонникам декілька місяців: раніше бійці отримали від них бронежилети та кевларові шоломи. Тепер до засобів захисту додали інтелектуальну поживу. За словами В’ячеслава Кисловського, проблема кордону в тому, що там — саме поле, і, серед інших труднощів, бійцям нема чого читати. Тож, хлопці отримали патріотичні друковані видання, щоб пам’ятати, що таке Україна. Взагалі, «інтелектуальні набої» від «Дня» регулярно надходять до військових навчальних закладів, госпіталів та військових частин. Бійці у зоні АТО також постійно отримують свіжі примірники газети «День», на шпальтах якої друкуються розповіді про їхні подвиги. Тепер і прикордонники мають порцію «бронебійної» літератури — цю ініціативу хлопці сприйняли чудово.

Підприємці розповідають, що зараз прикордонникам не вистачає  засобів гігієни: рушників, шкарпеток тощо. Підвозити такі речі у бойових умовах складно, а потреба в них постійно є. Бізнесмени намагаються забезпечити бійців звичними у мирному побуті речами. Директор крюінгового агентства «Марін Про Сервіс» Сергій Кожан з Одещини акцентував: «Наближається холод, тому ми плануємо закупити теплий одяг. Взагалі, що хлопці побажають, те і передамо. На прикордонниках лежать великі обов’язки, адже вони першими зустрічають ворога».

В’ячеслав Кисловський зауважив: «Хочеться, щоб наступив мир. Командири, які побували на Донбасі, інакше дивляться на речі. У Києві ми спокійно живемо, дивимось супутникове телебачення, ходимо до ресторанів, а на сході усі хлопці думають лише про мир, у них навіть очі інакші».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати