Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На "Сі Бриз" провокацій не буде

19 липня, 00:00

Учора в "Українському домі" відбулася дискусія на тему "Україна - НАТО". Утім більшу частину заходу було присвячено не абстрактним роздумам на проанонсовану тему, а конкретній події - військовим навчанням "Сі Бриз-97", які мають пройти в Криму з 25 по 31 серпня.

Учасники дискусії: депутат Верховної Ради Анатолій Юрковський, котрий єдиний представляв супротивників проведення навчань та вступу України до НАТО, секретар Ради національної безпеки та оборони Володимир Горбулін та директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Роман Ліщинський, які "очолювали" прибічників співпраці з НАТО, у своїх виступах продемонстрували твердість власних переконань, через що, власне, дискусія так і не відбулася.

Депутат від Севастополя наголосив на тому, що війська західних країн висаджуватимуться в тих самих місцях, де під час Кримської війни висаджувалися солдати Англії та Франції, і це образливо не лише для українців, а й для всіх інших народів колишнього СРСР.

Натомість Горбулін, Ліщинський, перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко та Посол Канади в Україні Крістофер Вестдалл зазначили, що дані навчання - суто "гуманітарна акція", яка ні в якому разі не зашкодить ні Україні в цілому, ні жителям Криму зокрема.

Відповідаючи на запитання журналістів, Володимир Горбулін заявив, що до вступу до Північноатлантичного альянсу Україна поки що не готова і наразі основна співпраця між Україною та НАТО проводитиметься саме через спільні навчання. Стосовно "Сі Бриз", то, на думку Горбуліна, незважаючи на напружену атмосферу, якихось провокацій під час їхнього проведення "сподіватися не варто".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати