Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Наша Україна» знову кличе всіх на Майдан

07 листопада, 00:00

Блок «Наша Україна» ініціює створення організаційного комітету з підготовки святкування Дня свободи на Майдані 22 листопада. Про це повідомив журналістам перший заступник глави виконкому партії Народний союз «Наша Україна» Ігор Жданов. За його словами, комітет повинен очолити лідер фракції «Наша Україна» в парламенті Роман Безсмертний і лідер БЮТ Юлія Тимошенко, а ввійти до нього повинні представники всіх політичних сил, які брали участь в помаранчевій революції. «Жодна політична сила не має монополії на Майдан», — заявив Жданов.

Відповідаючи на запитання, чи будуть присутні на святкуванні прем’єр Віктор Янукович і голова Верховної Ради Олександр Мороз, Жданов відповів, що рішення з цього приводу ухвалюватиме оргкомітет. «Моя особиста думка — я не вважаю доцільною їх присутність», — сказав Жданов. Він також висловив надію, що у святкуванні візьме участь Президент Віктор Ющенко. Раніше Роман Безсмертний розказав, що в сценарії є момент, коли Віктор Ющенко виходить на сцену та звертається до Майдану. «Сценарій буде переданий у Секретаріат Президента, і подальші рішення залежать від них», — уточнив Безсмертний.

За словами директора агентства «Арт-Велес» Тараса Грималюка, який є режисером майбутнього святкування, запропонований лозунг «Якщо бажаєш свободи — ніколи не здавайся!». За задуманою концепцією, святкування буде присвячене всім, хто боровся проти несвободи всередині держави — дисидентам, правозахисникам. Планується, що у святкуванні братимуть участь гості з- за кордону та музиканти, які виступали під час помаранчевої революції на майдані Незалежності.

КОМЕНТАР

Ігор ЛОСЄВ, доцент кафедри культурології Національного університету «Києво-Могилянська академія»:

— Дуже важко триматися в рамках нормативної лексики, оцінюючи подібні дії «Нашої України». Що, власне, святкувати? Люди, які закликали нас «Не зрадь Майдан» та які фактично дискредитували все, що там було, фігурально висловлюючись, наплювали нам у душу. Вони на очах у всієї країни займалися вирішенням своїх шкурних питань, билися за владу, за кар’єру, за контроль над фінансовими потоками і, зрештою, привели нас до того, що ми маємо. Проявили максимальний егоїзм, інтелектуальну обмеженість, просто людську безсовісність. Тепер вони, як кажуть, «позичивши в сірка очі», намагаються організовувати якесь свято. Посоромились би! Що тут ще скажеш?

Тому, мені здається, нічого, крім посміховища, нічого, крім огиди в багатьох людей, які стояли на Майдані в 2004 році, це викликати не може. Мені здається, це свідчить лише про те, що керівники від «Нашої України» повністю втратили і здоровий глузд, і відчуття реальності.

Чи варто взагалі відзначати річницю помаранчевої революції? Особисто в мене залишилися дуже хороші спогади, але абсолютно спаплюженні «Нашою Україною». Тому відзначати треба, але, вибачте, без цих збанкрутілих, містечкових політиків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати