Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Черкасах нарешті з’явилася вулиця Чорновола

14 грудня, 11:42
ФОТО СЕРГІЯ ДАВИДКОВА / УНІАН

Депутати Черкаської міської ради підтримали рішення міської топонімічної комісії про перейменування вулиці Енгельса на вулицю Чорновола. У четвер, 13 грудня, за відповідне рішення проголосували 35 із 38 присутніх народних обранців. Проти виступили комуністи Віктор Білоусов і Валентин Орел, а позафракційний Олександр Рудацький утримався.


До перейменування йшли дуже довго. Міський голова Сергій Одарич ще рік тому пообіцяв, що буде вулиця Чорновола. Проте політичної волі для виконання цієї обіцянки мерові не вистачило. Депутатська більшість у міській раді зустріла таку ініціативу з неабияким спротивом. Минуло понад рік, перш ніж питання поставили на голосування. У вівторок, 11 грудня, не вистачило трьох голосів для того, щоб перейменувати вулицю Енгельса. Не голосували депутати із фракції Партії регіонів, комуністи, а також колишня фракція «Фронту Змін», яка саморозпустилася. Мотивація була різною. Наприклад, регіонал Віталій Дядченко заявив, що його однопартійці більше цінують «здоровий глузд, ніж політиканство».


«Совок визначає не назву вулиць, а якість життя на цих вулицях і ефективність використання міських фінансів», — пояснив Віталій Дядченко.
Автор книжки «В’ячеслав Чорновіл. Нарис портрета політика», історик Василь Деревінський каже, що був неабияк вражений, коли дізнався, що в Черкаській області, на батьківщині Чорновола, в обласному центрі досі немає вулиці, яка б називалася його ім’ям. «Міська рада вже давно мала ухвалити відповідне рішення. Це треба було зробити ще тоді, коли Чорноволу присвоїли звання Героя України. Варто на прикладі такої людини виховувати наступні покоління, адже В’ячеслав Максимович є символом боротьби за українську незалежність. Той факт, що депутати спочатку не підтримали рішення про перейменування, свідчить про брак національної свідомості, національної гідності. Якщо ми не шануватимемо своїх героїв, то в нас як у національної спільноти не буде майбутнього», — зауважив Василь Деревінський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати