Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вибори як надія на мир

«Ми заслуговуємо на краще життя, бо ми величний народ і гідна нація», - виборець
25 травня, 17:36

Незважаючи на часткову електоральну дезорієнтацію, українці масово відвідують виборчі дільниці. З самого ранку люди шикуються у черги, аби отримати бюлетень і здійснити волевиявлення. Спостерігачі підтверджують прогнози щодо рекордних показників явки й відмічають певний ажіотаж. Київ не виключення. Досить багато людей приносять із собою українську символіку. На дільницях можна побачити людей у вишиванках, із прапорцями, стрічками, які лишилися з часів Євромайдану та іншою символікою.

Настрої виборців різні. Проте усі вони переконані, що не могли проігнорувати день виборів нової влади, як першого кроку на тривалому шляху створення нової країни, який було здобуто ціною сотень життів. «Я прийшла проголосувати, тому що у такі складні для країни часи не можна сидіти вдома. Ми маємо обрати нову владу. Це допоможе визначити відповідальних за ті чи інші процеси в країні та, нарешті, налагодити мирне життя», - говорить пані Наталя. За словами жінки, позитивні зміни мають розпочатися у найближчому майбутньому.

Менш оптимістично налаштований інший співрозмовник «Дня». «Я довго вагався, за кого з кандидатів варто голосувати, - сказав Юрій. - Варіантів багато і кожен має свої переваги. Однак, детально вивчивши біографії та перечитавши інформацію в інтернеті я дещо розчарувався. Не буду називати прізвище обраного мною кандидата, скажу лиш, що виокремив для себе головний в чинних умовах критерій — ця людина має бути справжнім Головнокомандувачем». На його думку, під час революції українці, насамперед, показали себе як громадяни цілісної держави, як суспільство, вони змінили ціннісно-орієнтаційні координати і готові вирушати шляхом тяжких змін та перебудов до кращого життя країни.

«Я не вірю, що вибори щось суттєво змінять, - говорить Анастасія. - Проте я не могла не проголосувати. Мої знайомі робили коктейлі Молотова у найбільш критичні періоди на Майдані, ми з батьками ходили на Народні Віче, приносили харчі та медикаменти, я кілька разів проводила там зимні ночі. Ми заслуговуємо на краще життя, бо ми величний народ і гідна нація. Не використовувати громадянські права у часи скрути, означає забути про всі ті жертви, а вони не абстрактні. Пасивність та, як наслідок, безпорадність — це наш головний ворог, якої б сфери життя країни це не стосувалося».

Попри різні електоральні симпатії, запит виборців можна поєднати у невелику формулу: «Мир, відповідальність та прозорість» - мир та злагода у країні та поміж українцями, відповідальність та підзвітність влади суспільству й, звісно, чесність та прозорість, на яку заслуговує держава, що пройшла очищення.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати