Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

XV Міжнародна Фотовиставка «Дня» — ВІДКРИТА!

25 жовтня, 21:30

При вході до відомої мистецької галереї «Лавра» — елегантна пара, яка запрошує всіх на Фотовиставку. У залі лунає класична музика у виконанні квартету «Аніма». Невимушена атмосфера, щирі усмішки. Відвідувачі уважно розглядають найкращі світлини цього року. Галерея перетворилася на справжній центр сучасної фотографії. 2677 унікальних світлин від 290 фотографів взяло участь у цьогорічному Фотоконкурсі «Дня»! Але тільки 350 найкращих світлин журі відібрало для експозиції!

Тут зібралися відомі бізнесмени, політики, науковці, діячі культури та мистецтв, журналісти майже з усіх центральних телеканалів і видань. Свято розпочалось.

- Сьогодні мені багато разів хотілося сказати спасибі, бо цей день наповнений сюрпризами для наших читачів — це і нова інфографіка, новий «Маршрут №1», і «День TV» і, звичайно, відкриття нашої Фотовиставки. Дякую всім тим, хто примножує наші зусилля. Якби в нас не було «групи підтримки» — меценатів, рекламодавців, ділових партнерів, ми б не могли зробити стільки! Ще більше буде підтримки — сторицею повернемо вам усім, — наголосила у своєму вітальному слові Лариса ІВШИНА, головний редактор газети «День». — Я вважаю, що всі виставлені тут роботи — вже переможці. Нам, журі, цього разу було справді важко вибирати. І це дуже добре. Це означає — росте середовище, яке показує такий український світ, якому не загрожують жодні інші «міри». Головне — міцно стояти на своєму і підтримувати один одного. Також приємно, що на виставці вже традиційно представлені роботи дітей, які відвідують студії у своїх містечках, бачать світ «незашореними» очима. Це помножує капітал доброти української нації.

А далі — марафон позитивних емоцій: розпочалася церемонія нагородження переможців. Партнери конкурсу вручили дипломи та призи у традиційних номінаціях «Події», «Особистість», «Український світ», «Життя, як воно є». А також відзначити наймолодших фотографів у номінації «Світ очима дітей». Загалом нагороджено понад 60 учасників конкурсу!

Але найбільша інтрига зберігалася до кінця — хто ж стане лауреатами головних відзнак — Гран-прі та Приз Призів «Золотий день»?

Отож Гран-прі від «Промінвестбанку» — депозитний договір на 25 тис. грн — вручив незмінний партнер Фотоконкурсу Вячеслав ЮТКІН.

- Переможець… — Євгеній Малолєтка. За роботу «Портрет на тлі гір», — урочисто оголосив пан Юткін. — Це більше, ніж фотографія…

До речі, Євген МАЛОЛЄТКА  минулого року здобув «Золотий День» за соціальну фотографію «Допоможіть дитині». А цього разу фото гуцульського весілля знову привело його до перемоги.

- Цю фотографію я зробив на фестивалі, про який знають лише місцеві гуцули. Весілля було незвичайним дійством, яке не побачиш у великих містах. Я вирішив її подати на конкурс «Дня», бо вона красива і справді відкриває іншу Україну.

- А Приз Призів вручаємо нашій колезі, фотографу Наталі Кравчук за унікальний, фантастичний, політичний і психологічний фоторепортаж, який, переконана, стане знаковим у політичному житті України, — зазначила Лариса Івшина, нагороджуючи Наталю.

- Я вперше отримую таку нагороду. Це неочікувано, мені дуже приємно. Я майже не беру участі у конкурсах, але у фотоконкурсі «Дня» - беру. Тим паче що він український. Я - за те, щоб люди фотографували і діставали задоволення. Я не встигала подати світлину на конкурс «Дня», і тут ми якраз зробили фоторепортаж з Ялти, тож його й подала.

ВІДКРИТТЯ ЗАКІНЧИЛОСЯ, АЛЕ СВЯТО ТРИВАЄ! ЧЕКАЄМО ВАС НА ВИСТАВЦІ ВІДЗАВТРА І ДО 3 ЛИСТОПАДА. А НАРАЗІ – ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ ГОСТЕЙ ВИСТАВКИ:

Андрій СЕНЧЕНКО, народний депутат, «Батьківщина»:

- Я вважаю себе вже ветераном цієї виставки. Регулярно її відвідую. Виставка росте за масштабами, за майстерністю, і за кількістю фотографів, які беруть в ній участь. Це добре, що в наш складний час, коли в людей часто опускаються руки, фотовиставка «Дня» додає їм оптимізму та позитивних вражень. Так тримати. Із виставкою, із «Днем» у нас усе буде добре.

Василь ВІТЕР, режисер:

- Що не фотографія — прекрасний образ. На цій виставці без перебільшення представлено всю Україну! Вона різна: часом витончено прекрасна, часом — у роздумах над своєю долею. Я анонсував подію своїм студентам. Сказав, що виставка буде відкрита відзавтра. Але вони, бачу, сьогодні сюди пробралися. Кажуть, не змогли себе стримати, щоб першими не побачити картин-переможців. Україна тут — амбітна, цікава і прагне бути першою.

Ар’я МАККОНЕН, Надзвичайний і Повноважений Посол Фінляндії в Україні:

- Виставка чарівна. Можете побачити різні частини України та різні верстви українського населення. На фото зображені молодь та люди старшого віку; як бідні, так і багаті українці. Тут є віруючі і відомі політики. Тож коли дивитися на знімки, можна побачити образ України у всій її красі.

Лариса ГУБІНА, ведуча «5-го каналу»:

- Фотовиставка вражає. Емоцій — море. Особисто мені найбільше подобаються знімки, на яких зображені звичайні люди, а не політики. Такі фото додають оптимізму, вони викликають усмішку. А ще — тут багато робіт дітей. Це чудові світлини. Раджу відвідати виставку і обіцяю: ви відкриєте для себе неймовірну Україну.

До речі, упродовж виставки ви можете відчути себе у ролі журі Фотоконкурсу — проголосувати за найкращу, на вашу думку, фотографію! Лідер глядацьких симпатій отримує особливу нагороду від «Дня». Крім того, у галереї «Лавра» можна придбати новий «Маршрут №1. Мій Учитель», а також книжки з Бібліотеки «Дня», наші фірмові листівки та газети. Отож запрошуємо всіх на виставку, яка, нагадаємо, діятиме з 26 жовтня по 3 листопада у Київській міській галереї мистецтв «Лавра».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати