Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З Німеччини для України — приклад енергоефективності

20 лютого, 12:39

Одне із завдань, які було заявлено урядом на наступні два роки, — скоротити енергоспоживання на 20%. Тому одним з найбільш гострих питань залишається споживання енергії підприємствами. Деякі великі компанії Донецького регіону вже повідомили про систему енергетичного менеджменту. Але що робити іншим? Багато в чому розібратися в цих питаннях допоможе досвід Німеччини. З 18 по 22 лютого в Донецьку проходить низка тренінгів з енергоефективності «Енергоефективність у промисловості і торгівлі», на яких розглядаються питання розробки стратегії підприємств різного рівня (фінансування, організація менеджменту, моніторинг, економічний аналіз, устаткування і енергостанції тощо). Дану програму було розроблено Берлінською академією Renewables Academy (RENAC). Проект, який реалізується під зонтичним брендом «Energy Efficiency, — made in Germany» («Енергоефективність — зроблено в Німеччині»), спонсорується німецьким Федеральним міністерством економіки і технологій (BMWi) в рамках його ініціативи щодо експорту енергоефективності. У Донецьку ці семінари проходять за підтримки генерального консульства Німеччини. Поки це тільки перший етап. Другий етап семінарів проходитиме в травні в Одесі. Тематика подальших тем для розмов визначається «Енергоефективністю в будівлях».

Ігор НИЗОВ, начальник Головного управління розвитку базових галузей промисловості, енергетики і енергоефективності Донецької обласної державної адміністрації, впевнений: «За допомогою даної програми ми можемо укріплювати і розширювати знання про енергоефективні технології представників відповідних організацій і державних органів для того, щоб вони могли реалізовувати наявні в Україні можливості для енергозбереження і досягати бажаних цілей державної енергетичної політики».

На сьогоднішній день підготовку за цією програмою пройшли управлінці й учасники від бізнесу з 51 країни світу. Україна є партнером RENAC з 2011 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати