Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заклик нашої газети та Ольги Герасим’юк почуто <BR>АКЦІЯ «Дня»: «ПОДАРУЙ КНИГУ!»

28 вересня, 00:00

Вчора ми розповіли про трагедію, що спіткала бібліотеку у Чорнухах на Полтавщині — місці, що має сакральне значення для України, адже тут народився один з національних геніїв: Григорій Сковорода («День» № 175 від 27 вересня). Згоріла місцева бібліотека, що мала 50 тисяч книг. Туди приходили, щоб мати бодай якийсь зв’язок зі світом, відчувати себе причетними до його простору та мудрості. І якщо великого земляка «світ ловив та не спіймав», то у книгах таки можна було багато чого «наловити». Тепер люди, на жаль, позбавлені цієї можливості. Але сподіваємося, що тимчасово — на це направлена нова акція «Дня» під назвою «Подаруй книгу!».

Дізнавшись про лихо, редакція зробила перший внесок у майбутній фонд: ми подарували відроджуваній бібліотеці книги «Україна Inсognita», видані у серії «Бібліотека газети «День» (За загальною редакцією Лариси Івшиної). До речі, у ній, серед іншого, є матеріал і про Г. Сковороду за авторством нашого постійного дописувача, професора Сергія Кримського. Напередодні всеукраїнського Дня бібліотек «День» разом з Ольгою Герасим’юк запропонував своїм читачам узяти участь у всенародній добрій справі. Щойно інформація про біду була оприлюднена, як почали відгукуватися інші небайдужі. Так, директор київського видавництва «Факт» Леонід Фінкельштейн уже передав до редакції 46 книг — новітні видання, що охоплюють найрізноманітнішу тематику. Львівська «Кальварія» також одразу зголосилася допомогти книгозбірні: редактор Петро Мацкевич каже, що має понад 60 найменувань, а загалом передає близько 100 книг — все, що наразі видавництво має «під рукою» у столиці. Ми щиро дякуємо людям, які відгукнулися...

Отже, справу розпочато. Ми звертаємося до всіх, хто має можливість допомогти: подаруйте книгу! Імена благодійників будуть надруковані у газеті «День», хоча й не це має бути стимулом до дії. Але ми вважаємо своїм обов’язком опублікувати їх. Разом ми зможемо зробити цю невеличку, але таку важливу справу.

Повторюємо координати, за якими можна надсилати поміч: «День» — (044) 414-91-26 (відділ культури; Київ, вул. Маршала Тимошенка 2л); Ольга Герасим’юк — (044) 490-76-70 (Київ, Мельникова 42, канал «1+1»); бібліотека імені Сковороди — Полтавська область, смт Чорнухи, вул. Леніна 30, відділ культури райдержадміністрації. Також існує розрахунковий рахунок, на який можна переказати грошову допомогу: р/р 25424200371 Полтава-банк Чорнухи МФО 331489 код 02229988. Редакція «Дня» ще раз дякує тим, хто вже відгукнувся, та сподівається неодмінно подякувати тим, хто ще захоче зробити це.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати