Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Закон про столицю «дописали» по дорозі до Президента?

30 січня, 00:00

Проте, судячи з заяви депутата ВР Олександра Лавриновича, по дорозі від парламенту до адміністрації закон про столицю хоча й не встигли повністю «вдосконалити», але дещо «підправили».

Він стверджує, що підписаний Президентом закон відрізняється від того, за який проголосував парламент. За словами депутата, змінено три статті. У ст. 7 слова «виконавчі комітети» змінено на «виконавчі органи». У статті 13, про міського голову, вписано слова, які також змінили її суть. В ухваленому ВР законі: «київський міський голова обирається населенням Києва і виконує свої повноваження згідно з законом про місцеве самоврядування», але звідкись узялися ще й слова «і згідно з цим законом». Змінено також, за словами О.Лавриновича, ст. 19, яка стосується бюджету столиці.

Депутат вважає, що це прецедент для всього світу: як в Україні можуть набирати чинності законодавчі акти, які не приймав парламент?

Чи звернеться парламент у цьому зв'язку до відповідних органів — невідомо. І все-таки О.Омельченко збирається звернутись у парламент з проханням призначити дату проведення виборів міського голови Києва на 28 березня цього року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати