Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жодного дня без «золота»

Українські спортсмени на Параолімпійських іграх у Лондоні тримаються на четвертому місці
04 вересня, 00:00
ЮРІЙ ЦАРЮК ЗДОБУВ ЗОЛОТУ ОЛІМПІЙСЬКУ МЕДАЛЬ У ЛЕГКІЙ АТЛЕТИЦІ НА ПАРАОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ У ЛОНДОНІ / ФОТО З САЙТА LONDON2012.COM

11 днів — із 29 серпня до 9 вересня — триватимуть XIV в Лондоні літні Параолімпійські ігри. Україну представляють 155 спортсменів у 12 видах спорту (загалом у змаганнях беруть участь 4 200 учасників).

Зараз, після п’ятьох днів змагань, Україна посідає четверте місце у командному медальному заліку — після Китаю, Великобританії та Австралії. Це 36 нагород, із яких 15 золотих, 8 срібних та 13 бронзових медалей (станом на 15.00 3 вересня 2012 р.). При цьому стараннями Національного комітету спорту інвалідів Україні таки повернули «золото», яке виборола за штовхання ядра спортсменка Марія Помазан і яке згодом віддали китаянці (Міжнародний параолімпійський комітет пояснив це електронним збоєм системи, яка підраховує бали).

Кожен день змагань давав українцям привід для гордості за свою команду. Так, у перший день змагань параолімпійська збірна здобула 8 медалей: дві золоті, дві срібні та чотири бронзові. Перше «золото» українській збірній принесли дзюдоїст Давид Хорава та плавчиня Наталя Прологаєва.

У другий день змагань наша параолімпійська збірна виборола дві золоті нагороди в дзюдо. Переможцями стали Дмитро Соловей (вихованець Київського міського центру «Інваспорт») та Олександр Косінов (вихованець Рівненського облцентру «Інваспорт»). Також плавець Богодайко Євген (вихованець Полтавського обласного центру «Інваспорт») виборов «срібло» на дистанції 50 м батерфляєм. «Золото» в цей день здобула Марія Помазан.

У третій день змагань, 1 вересня, олімпійці порадували вболівальників 6-ма нагородами: трьома золотими, однією срібною та двома бронзовими медалями. Під час четвертого дня змагань, 2 вересня, українська збірна на Параолімпійських іграх виборола найбільше медалей — 10. «Золото» знову дісталося Марії Помазан, яка побила рекорд, встановлений днем раніше, також «золото» принесли Євген Богодайко (плавання на 200 м), Дмитро Зелінський (плавання на спині 100 м) та Анна Лисенко (гребля). «Срібло» здобули Василь Ліщинський (метання диска), Дмитро Виноградець (плавання на 150 м змішаним стилем). «Бронзу» отримали Роман Павлюк (біг на 100 м), Оксана Боторчук (біг на 100 м), Віктор Смирнов (плавання на спині) та Михайло Попов (теніс).

5-й змагальний день (учора) відкрила параолімпійська регата: за першість Параолімпіади-2012 боролися наші веслувальники. Українські атлети змагалися у кульовій стрільбі, плаванні, стрільбі з лука, легкій атлетиці, волейболі сидячи та настільному тенісі. В першій половині дня Україна виборола ще два «золота» та одну «бронзу»: за інформацією сайта «Чемпіон», 200 м комплексним стилем виграв Євген Бородайко, встановивши рекорд світу (проплив дистанцію за 2 хв. 33,13 с). Ще одне «золото» здобув Дмитро Залевський (плавання на 100 м), і в такому ж запливі «бронзу» — його колега Віктор Смирнов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати