Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Важливо бути людиною якості»

Із проректором СНУ ім. Лесі Українки Анною Данильчук літньошколярі говорили про реформу в освіті, блогерство та розширення простору «Дня»
27 липня, 19:39

Наприкінці Літньої школи журналістики «Дня» в редакцію завітала Анна Данильчук — проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами, кандидат філологічних наук, доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, який тривалий час є партнером газети. Учасники Літньої школи цікавилися також реформами у вищій школі, й пані Анна, власне, як проректор, що працює зі студентами, дала саме ті відповіді та поради, яких потребувала молодь.

Говорили і про «українські прекрасності», якими Анна Данильчук охоче ділиться з аудиторією в блогах на сайті «Дня» Цікавою для літньошколярів виявилася тема і викорінення радянських конотацій у спілкуванні, наприклад, використання звертань «пан» та «пані».

Щодо цього Анна Данильчук зазначила: «За радянських часів було не модно бути інтелігентним, і через це люди і зараз часом боляче реагують на ввічливість, сприймаючи її за показову манірність. Маємо змінювати самих себе».

Насамкінець проректор дала літньошколярам  три практичні поради:

1. «Мрійте сміливо. Ви молоді й уже успішні. Ви обрали цікавезний шлях. Майте амбіції...»

2. «Отримуйте задоволення від того, що ви робите. Коли вам цікаво самим, тоді буде цікаво і вашим читачам...»

3. «Знайте собі ціну... Правильно ставтесь до інших і вимагайте правильного ставлення до себе, тоді ви вибудуєте навколо себе відповідний простір. Підвищуйте самооцінку, бо ми давно живемо в європейській країні. У нас є королівська історія, красива мова та місця... Нам багато в чому не таланило, але ми це все витримали...»

Більше про зустріч — уже незабаром у «Дні».

«МИ ТВОРИМО СВІТ, ЯКИЙ НАВКОЛО НАС»

Олександр САВЧЕНКО, старший лейтенант Збройних сил України:

— Анна Леонардівна є постійним читачем і партнером газети «День»,  безпосереднім творцем сучасної еліти і  вражає своєю грамотністю подачі думки та відкритістю, приправленою хорошим почуттям гумору. Вона акцентувала увагу на важливості вивчення іноземних мов, зокрема англійської, тому що, за її словами, це «основна мова сучасних комунікацій». Також обговорювалися питання мовних норм і внутрішньої інтеграції суспільства в туристичній сфері. «Ми творимо світ, який навколо нас», — зауважила Анна Данильчук.

«КОГОСЬ ІЗ ВАС Я БУДУ ОБОВ’ЯЗКОВО ЧИТАТИ!»

Оксана СКIЛЬСЬКА, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Львівський національний університет ім. I. Франка:

— Ця молода, цікава та освічена людина зруйнувала всі мої стереотипи щодо того, що проректорами зазвичай є люди старшого віку, які не завжди вміють комунікувати із молодими людьми. Пані Анна була відкритою до наших запитань і щиро задовольнила нашу цікавість. Найбільше сподобалась думка лектора про те, що українцям потрібно позбуватися радянської свідомості, яка полягала у тому, що ми завжди шукаємо у собі недоліки та досі страждаємо через комплекс  меншовартості. Спікер наголосила, що важливо бути людиною якості, а не успіху, тому що успіх скороминучий і недовготривалий. Пані Анна дала нам декілька цінних порад і побажала успіху, а на завершення додала: «Я більш ніж впевнена, що когось із вас я буду обов’язково читати!». Від себе можу додати, що це була одна із найкращих, найвідвертіших та найщиріших розмов.    

Нагадаємо, що Літня школа журналістики відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати