Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

2020-го зими ще немає

Кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського порівняли погоду в Києві 22 січня 1919 р. і сучасну
22 січня, 19:07
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

За даними, які зберігаються в галузевому державному архіві гідрометеорологічної інформації, кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського підготували огляд погоди у Києві за 22 січня 1919 р., ідеться на офіційному сайті обсерваторії.

Відповідно до спостережень метеорологічної обсерваторії Університету святого Володимира, була типово зимова погода. Зокрема, середньодобова температура повітря у цей день становила -5,4°С. Мінімальна температура під ранок опустилась до -6,4°С, дещо тепліше було в полудень, коли максимальна температура підвищилась до -4,2°С. Було тихо, адже максимальна швидкість вітру в цей день не перевищила 2 м/с (7 км/год), випадав невеликий сніг.

За даними спостережень гідрологічної станції, на Дніпрі був суцільний льодостав.

Цьогорічний День Соборності, зважаючи на глобальне потепління, є значно теплішим, бо метеорологічна зима до Києва ще не завітала. Любителі зимової риболовлі тільки мріють про льодостав на Дніпрі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати