Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Брежнєв справив новосілля

У Кам’янському перенесли бюст генерального секретаря ЦК КПРС
21 вересня, 17:37

У Кам’янському, колишньому Дніпродзержинську, перенесли бюст генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва. Бюст був установлений у найвищій точці проспекту Свободи відтоді, як його відкрили 1979 року. Тепер пам’ятник перенесли нижче і встановили на тому ж проспекті, але на майданчику, затіненому деревами. Містом відразу ж поповзли чутки, що міська влада продала пам’ятник до Росії. Причому за дуже кругленьку суму.

З приводу цього міський голова Кам’янського Андрій Білоусов вважав за необхідне виступити з відеозверненням, аби прояснити ситуацію. За його словами, бюст не продали і не знесли, а просто перенесли в зручніше місце. «Бюст Брежнєва перенесли трохи нижче, в тихе місце, де є лавки, де люди старшого віку відпочивають. Зараз деякі міські нероби в інтернеті намагаються розповсюдити інформацію про те, що бюст замінили, оригінал продали до Росії. Адже після застосування піскоструминного обладнання він набув свого реального бронзового кольору. Хочу сказати цим неробам: ви обманюєте людей. Сквер буде закінчено, він буде красивим, а пам’ятник стоятиме в облаштованому місці», — заявив Андрій Білоусов.

Варто зауважити, що прижиттєвий пам’ятник Брежнєву, встановлений йому як двічі Герою Радянського Союзу, в Кам’янському вважається міською пам’яткою. Влада міста не знесла пам’ятник під час кампанії з декомунізації. Депутати запропонували оголосити пам’ятник частиною музейної експозиції, що не заборонено законом. У Кам’янському і нині можуть показати скромний двоповерховий будинок на проспекті Пеліна, в одній із квартир якого мешкала брежнєвська родина. Правда, меморіальну дошку з цього будинку все-таки зняли.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати