Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Це – системна людина»

Новим керівником Національної поліції Одещини став Дмитро Головін
11 листопада, 11:24
ДМИТРО ГОЛОВІН

Головне управління Національної поліції в Одеській області очолив генерал поліції третього рангу Дмитро Головін. Він замінить на посаді Гіоргі Лорткіпанідзе, який у понеділок подав у відставку. Головін працює в органах внутрішніх справ з 1996 року. Він очолював кримінальний блок столичної поліції, виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також працював на різних посадах в одеській поліції. З літа 2016 року Головін очолював Департамент карного розшуку НПУ в Одеській області.

У травні минулого року Головін допоміг звільнити двох працівниць аптеки, захоплених озброєним чоловіком у торговельному центрі «Новий Привоз». Як повідомляла прес-служба одеської поліції, зловмиснику запропонували обміняти заручниць на Головіна. У результаті поліцейський переконав чоловіка здатися правоохоронцям.

Геннадій ЧИЖОВ, політолог, президент Південноукраїнського центру етнічних і політичних досліджень «Лад»:

— Головін завжди співпрацював із громадськістю, про нього можна сказати тільки хороше. Під час роботи в кримінальній поліції він збирав документи режиму Януковича. Гадаю, за допомогою системної роботи він зможе змусити місцевих кримінальних авторитетів угамуватися, злочинність в області завдяки цьому має піти на спад. Він дасть зрозуміти, що документи й архіви не горять. Сподіваюся, що замість популізму розпочнеться напружена бюрократична робота.

Мені здається, що Головін буде сильнішим керівником, ніж Лорткіпанідзе. Це — системна людина, яка не працює наскоком. Він є більш простим і сучасним керівником.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати