Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Це високий смак. I це – документ епохи...»

Фотовиставка «Дня» їде в тисячолітні Прилуки
21 лютого, 18:04
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Головний редактор «Дня» завжди підкреслює: провінція — поняття не географічне. Тому завжди, якщо є «рух назустріч», ініціатива, підкріплена реальною підтримкою, то фотовиставка й читацькі конференції за книжками з Бібліотеки газети відбуваються в різноманітних містах, містечках і селах, причому особлива увага — до «малих великих» міст України. Історія з Прилуками — тисячолітнім містом з багатою минувшиною — саме така. Партнером Днів «Дня» тут виступила компанія «Бритіш Американ Тобакко Україна». У рамках акції «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі» Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День» в партнерстві з компанією передасть наші видання всім школам та бібліотекам міста й забезпечить їх передплатою на газету.

Начальник відділу по роботі з державними органами компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна» Юрій РИЛАЧ коментує: «Із «Днем» я знайомий дуже давно. Читаю газету ще зі студентських років, і це одразу було одним із найцікавіших видань, яке подавало аналітичну інформацію. Потім я спостерігав, як ви з часом змінювали формат, на мою думку, з ухилом на культуру. Тож передусім ми підтримали проведення Днів «Дня» в Прилуках, бо знаємо і поважаємо вашу діяльність. А по-друге, попри всі ті труднощі, які в нас є як у політичному житті, економіці, попри агресію, яку ми долаємо, на наш погляд, людям треба зосереджуватися й на отриманні нових знань, на ознайомленні з культурними тенденціями. Бо рано чи пізно війна закінчиться і треба виходити з неї, певно, з покращеними людськими якостями. Мені як книголюбу дуже подобається, що Дні «Дня» включатимуть і розповсюдження книжок з вашої Бібліотеки. Може, в Прилуках книжковий фонд якось і оновлюється, але підозрюю, що така підтримка буде вкрай доречною для міста».

Дні «Дня» тут розпочнуться вже цього четверга, коли об 11.00 у Прилуцькому міському будинку культури відкриється експозиція найкращих світлин Міжнародного фотоконкурсу «День»-2016. А об 11.45 почнеться зустріч-дискусія за участю редактора відділу політики, лауреата Премії імені Джеймса Мейса, упорядника книжки «Котел», або Справа без терміну давності», першої із серії «Новітня історія для чайників» Івана Капсамуна на тему «Національний діалог». Під час розмови також відбудеться представлення книжкових новинок із Бібліотеки газети.

Жителі Прилук з інтересом та нетерпінням чекають цієї зустрічі: «Люди прийдуть і просто хочуть поспілкуватися», — розповідає «Дню» редактор часопису «Прилуки. Фортеця» Ігор ПАВЛЮЧЕНКО. Ігор Анатолійович зізнається, що зберігає книжку з автографом Лариси Івшиної з датою 13.05.2004. Саме тоді відбулися перші Дні «Дня» в цьому місті на Чернігівщині, які запам’яталися багатьом. «Відтоді минуло 13 років. Зустріч відбудеться за дві революції по тому. Тож є про що говорити, — переконаний Ігор Павлюченко. — Фотовиставка «Дня» — це подія для такого містечка, як Прилуки. Це тисячолітнє місто, і коли така виставка до нас приїжджає, оживає історія — ми знову відчуваємо себе живою частиною великої України. Адже те, що відбувається в наших містах, — один великий культурний процес. Дуже добре, що ваші журналісти їх відвідують».

Пан Ігор відвідував фотовиставку «День»-2016 у Києві, тож ділиться: «Всі ваші світлини дуже емоційні. Мене дуже вразило фото Анастасії Іванової «Наодинці з другом» — де зображений боєць біля могили свого друга. Коли дивишся на такі знімки, відчуваєш те, що відбувається, зовсім по-іншому — через людський біль, через втрату... Відбір цих фотографій говорить про те, що це виставки світового рівня, їх можна показувати у будь-якому європейському місті. Це високий смак. Це фотодокумент епохи. Коли слова девальвують, то фотографія повертає нас у реальність. «День» написав історію України у фотографіях — це, мабуть, найвища цінність цього проекту. Гадаю, він такий же безкінечний, як і Україна». Ігор Анатолійович так само вдячний партнерам Днів «Дня» в Прилуках за те, що книжки «Дня» будуть подаровані бібліотекам. «Наші люди ходять у бібліотеки і читають, і це буде дуже важливе знання для них», — каже Ігор Павлюченко.

Тож, шановні жителі Прилук та прилеглих міст Чернігівської області, чекаємо на вас із 23 лютого до 12 березня (вул. Ю. Коптєва, 30) у Прилуцькому міському будинку культури. Години роботи: 9.00 — 19.00, вхід вільний!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати