Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через погіршення ситуації з коронавірусом

У Шацькому районі на Волині хочуть встановити карантинні пости
01 липня, 11:51

До такого кроку владу підштовхує ситуація з великою кількістю відпочивальників, які у гарну погоду та у тривалі вихідні просто ринули на знамениті Шацькі озера. Хоча офіційно бази і не відкриті, але пляжі заповнені вщерть. Така ж ситуація і на багатьох інших волинських озерах, де також береги встелені людьми, що засмагають. Свіжі дані щодо коронавірусу, оприлюднені на брифінгу в ОДА, засвідчили: за станом на 30 червня у Шацькому районі відбувся ріст рівня захворюваності з 15,5 до 66,4%.

Наскільки це пов’язано з аншлагом на пляжах, важко сказати. Адже тестують не приїжджих, а місцевих. «Згідно із рішеннями комісії ТЕБ та НС, та у зв’язку з ситуацією, що склалася, на території Волинської області заборонена робота закладів розміщення. Тому всі заклади, які працюють, порушують відповідну постанову Кабінету Міністрів, а також рішення ТЕБ та НС. Вирішення цього питання — у компетенції Національної поліції», — повідомили під час брифінгу в ОДА. Проте складається враження, що влада наче зумисне дозволяє людям ось так «незаконно» відпочивати, аби потім констатувати, що через відпочивальників зріс відсоток інфікованих у Шацькому районі. Бо хороша погода і можливість відпочити не втримають людей у міських домівках, тим більше, що ніхто їх у цьому бажанні і не стримує.

Спостерігаються і затори з автомобілів, якими відпочивальники повертаються з Шацька у свої домівки. Так, коли в понеділок сталася аварія на трасі Шацьк — Ковель, то затор розтягнувся на кілометр... Наразі в ОДА розглядають можливість встановлення карантинних постів при в’їзді у район. Але вони мають повноваження лише вимірювати температуру в людей, а зупинити їх по дорозі на озера навряд чи мають право.

На брифінгу також підтвердили захворювання на ковід у Валерія Руцького, який виконує обов’язки начальника Волинського обласного управління охорони здоров’я.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати