Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через проведення масових заходів

У квітні-травні правоохоронці нестимуть службу в посиленому режимі
18 квітня, 11:34

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що кожного року збільшується кількість учасників різних акцій, і завдання правоохоронців не лише забезпечити безпеку, а й оперативно інформувати про поточну ситуацію. Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба та фахівці ДСНС переходять на посилений варіант несення служби, повідомляє www.kmu.gov.ua.

«9 травня очікуємо проведення близько 2 тисяч заходів. Участь у них візьме понад півмільйона громадян. Найбільшої уваги в цей день потребуватиме столиця, а також південно-східні регіони держави. У зв’язку з цим планується залучити понад 25 тисяч правоохоронців», — зазначив перший заступник міністра.

Він зауважив, що з 28 квітня по 1 травня в Україні будуть вихідні дні. І люди масово виїздитимуть на природу. Перший заступник міністра наголосив, що поліція та підрозділи ДСНС повинні чергувати біля місць масового відпочинку людей.

Своєю чергою заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич наголосив, що з 26 квітня і по 9 травня в Україні будуть масові заходи, які можуть використовувати для провокацій та дестабілізації ситуації.

«28 квітня відзначатиметься 71 річниця сумнозвісної операції «Вісла», яка була пов’язана з примусовою депортацією етнічних груп українців зі східних районів Польщі. На цьому тлі ми не виключаємо нових провокацій, спрямованих на загострення українсько-польських відносин», — сказав Олександр Фацевич.

«На травневі свята припадає річниця трагічних подій, що були в Одесі 2 травня 2014 року. Заходи 2 травня постійно супроводжуються конфліктами між прихильниками антимайдану та представниками проукраїнських організацій», — зауважив заступник голови Нацполіції.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати