Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Червона лінія»

У Тернополі громадські активісти «обгородили» міськраду на знак протесту «проти фальшування щодо генерального плану»
17 травня, 19:54
ФОТО МИХАЙЛА УРБАНСЬКОГО

Так би мовити, обгородивши будівлю по периметру червоним скотчем і написавши гасло «Включайся. Відкрий генплан», активісти хотіли показати: червона лінія, котра в генплані відмежовує ділянки, де заборонене будівництво, символізує в цьому разі те, що міська влада своїми діями відмежувалася від тернополян. Акцію зорганізувала ініціатива прямої дії «Включайся», — повідомив «Дню» регіональний координатор організації Артем Соколенко.. Народні депутати, які підтримують ініціативу, офіційно звернулися до Національної поліції та Національного антикорупційного бюро.

Помічник народного депутата Остапа Єднака Василь Сегін каже: правоохоронні органи вже перевіряють надані факти. «На даний момент отримали відповідь. Порушено кримінальне провадження за даними фактами: зловживання владою та службовими повноваженнями. Крім того, вся інформація в генеральному плані має бути в публічному доступі. А як нам повідомили активісти, з 2010 року генплан Тернополя для службового користування. Тобто вже є прямі порушення. Були фальшування в генеральному плані щодо забудов, котрі здійснювалися в місті всупереч зазначеній в генеральному плані інформації. А це суворо заборонено законом України про регулювання містобудівної діяльності», — акцентував Василь Сегін. Денис Милий, що представляє тернопільський «Демократичний альянс», наголошує: активісти намагаються зупинити теперішній процес внесення змін до плану зонування територій, аби спершу правоохоронні органи розібралися в ситуації.

ФОТО МИХАЙЛА УРБАНСЬКОГО

Із коментарем виступила прес-секретар міського голови Тернополя Катерина Калуш: «Зараз ще триває обговорення в депутатських комісіях, депутатських фракціях. Ми сподіваємось, що на чергову сесію буде винесений вже цілісний документ. До речі, 90 відсотків пропозицій громадськості, що не суперечать чинному законодавству, були враховані в погоджувальних комісіях. Якщо є конкретні зауваження з боку громадськості, як вже озвучили, перевірки з боку правоохоронних органів, то давайте дамо їм можливість надати свої висновки і також врахуємо їх при затвердженні змін до генерального плану».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати