Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Держрезерв реформують

24 вересня Міністерство економічного розвитку і торгівлі представлятиме нову структуру відомства
10 вересня, 11:17

Уряд хоче змінити діючу систему роботи відомств, які працюють над забезпеченням продовольчої безпеки країни. Про такі плани повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. За його словами, він планує реформувати український державний резерв  — Держрезерв. Про це міністр повідомив вчора. «Взагалі, цю структуру (Держрезерв. — Авт.) потрібно реструктуризувати дуже сильно. Вона не ефективна», — вважає міністр Абромавичус і додає, що багато складських приміщень цієї установи неефективні через їхню застарілість.

За інформацією урядовця невдовзі він представить концепцію реформування Держрезерву прем’єр-міністрові України Арсенію Яценюку. Як швидко чекати змін? «24 вересня ми організуємо такий захід, куди покликали керівників держрезервів Угорщини, Польщі, Литви і Словаччини, де й представимо нашу концепцію реформування Держрезерву і запропонуємо цю концепцію прем’єр-міністрові для затвердження» — пояснив Абромавичус.

Нагадаємо, раніше міністр повідомляв, що інвентаризація виявили нестачу зерна на складах держструктури. «Щось пішло не так»: інвентаризація показала, що близько 250 тисяч тонн зерна в Держрезерві «кудись пропали». На папері є, а по факту — ні», — тоді розповів Абромавічус. Крім того, за його словами, в 2014 році на одній із нафтобаз за «недбалість» змішали тисячі тонн бензину з гасом, а на іншій базі паливо «витекло через щілину в підземні води». «Ми говоримо про десятки тисяч тонн. А екологи-то і не помітили», — додав міністр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати