Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дніпровські студенти звернулися до ООН

Молодь хоче ввести нову традицію Міжнародного дня єднання
08 жовтня, 10:01

У Дніпрі студенти Університету імені Альфреда Нобеля відсвяткували День єднання і провели масштабний флешмоб, у якому взяли участь молоді люди з різних країн світу. Таким чином молодь хотіла показати, що світ і толерантність — головні цінності, до яких варто прагнути. Студенти, які навчаються в університеті, підписали декларацію і звернення до ООН, щоб запровадити нову традицію — свято Міжнародного студентського Дня єднання. У своєму зверненні вони відобразили загальні цінності, надію та рішучість змінити світ на краще, звернули увагу на потенціал вищої освіти і можливості, які вона відкриває для побудови більш досконалого світу. Студенти закликали молодь, яка навчається, до об’єднання, співпраці, обміну думками і досвідом.

«Сподіваємося, що ініціатива про заснування Міжнародного студентського Дня єднання у перший четвер жовтня кожного року неодмінно знайде підтримку в ООН», — говориться у зверненні. У святкуванні Дня єднання взяли участь не лише студенти і керівництво вишу, а й почесні гості, які приїхали до Дніпра з різних куточків світу. «Це свято Університет Альфреда Нобеля вперше відзначив торік. Цього разу студенти написали звернення до ООН. Вони хочуть донести головну думку: освіта має бути доступною для всіх, незалежно від національності, релігії та місця проживання», — підкреслив у своєму виступі Борис Холод, засновник і президент Університету імені Альфреда Нобеля. У свою чергу представники міської й обласної влади пообіцяли допомогти в організації наступного Дня єднання.

Щоб закріпити нову ідею, всі присутні «відломили» короваю, декорованого квітами і гранатом. Як пояснюють в Університеті Альфреда Нобеля, цю прикрасу обрали не випадково: гранат, що складається з безлічі зерен, символізує ідею, що в єдності люди сильні і прекрасні. Одразу після цього на набережній Дніпра, біля фонтану «Сфера» відбувся танцювальний флешмоб, у якому взяли участь близько 100 студентів із різних країн світу. Святкову програму завершив фінал конкурсу творчих робіт, у якому взяли участь учні кількох міських шкіл. У своїх роботах школярі спробували зобразити, як міг би виглядати мир у всьому світі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати