Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Друга світова війна: український погляд»

У Дніпрі відбудеться історичний форум
19 вересня, 11:53

20 і 21 вересня У Дніпрі відбудеться історичний форум «Друга світова війна: український погляд». Як повідомили у Дніпропетровській ОДА, такий захід проходитиме в Україні вперше.

«Друга світова війна — грандіозна битва. Як для України, так і для всього світу. Головний урок всієї цієї жахливої кривавої історії: більше ніколи не зазнати жахів тієї війни. Не втратити свободу і державність. Саме тому ми хочемо і ми повинні про це поговорити», — зазначив радник очільника регіону Юрій БОГДАНОВ.

Провідних істориків із різних областей прийматиме Дніпропетровський історичний музей. До заходу долучаться радник заступника голови Адміністрації Президента Василь Павлов, один із авторів книжки «Війна і міф» Сергій Громенко та блогер Юрій Гудименко. Очікується також візит «таємного гостя», присутність якого надасть дискусії особливої гостроти, зазначив Юрій Богданов.

З кожним днем дедалі більшає охочих стати учасниками історичних лекцій та дискусій. За інформацією Дніпропетровської ОДА, щодня форум відвідуватимуть орієнтовно 150 людей.

На перший день заплановано чотири лекції з таких тем: бойові дії, окупація, Голокост та пам’ять про загиблих. Науковці поділяться результатами власних досліджень про війну. Другий день — дискусійний. Обговорюватимуть родинну та суспільну пам’ять, значення Другої світової в сьогоднішній інформаційній війні. У дискусії візьмуть участь блогер Юрій Гудименко, журналіст Павло Казарін.

«Чому Дніпро і чому саме зараз? У вересні виповнюється 75-та річниця форсування Дніпра. Наша область була одним із апогеїв цієї кривавої битви. Тому місце для проведення форуму — не випадкове. Крім того, навмисно не прив’язувалися до 8 до 9 травня, аби обговорити історичні події максимально предметно, без ідеології та політики», — наголосив Юрій Богданов.

Під час форуму, обіцяють організатори, будуть розвіяні міфи, створені про Другу світову війну. Війну будуть обговорювати як багатогранне явище.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати