Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Емоції першого дня інтенсиву

Стартувала вже 17-та Літня школа журналістики «Дня»
01 липня, 19:26
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Першого липня відбулася дуже очікувана для багатьох перша зустріч учасників Літньої школи журналістики газети «День»-2019 із редакцією, куратором Ольгою Харченко, співкуратором Юлією Довгайчук і знайомство з майбутніми обов’язками та редакторами відділів газети. Нас тепло прийняли й після додаткової розмови про досягнення та пріоритетні цілі газети «День» скоординували на негайну роботу.

Сімом учасникам (думаю, не збіг, що саме щасливе містичне число) бути частиною цієї історії. Під час першої зустрічі всі встигли не тільки представитись і розповісти про свою мотивацію участі в Школі, а й одразу отримати завдання і настанови від своїх редакторів відділів. До речі, на відміну від минулорічного набору, цього разу в групі є два хлопці, котрі з не меншим ентузіазмом, аніж дівчата, взялись за роботу.

Ось які враження студентів від першого дня інтенсиву:

Ольга ВАЛЬКЕВИЧ, Національний університет «Києво-Могилянська академія»:

— Надзвичайно приємно, що цього року я — частина команди ЛШЖ. Зустріч-знайомство з редакцією  та амбіційними студентами стали для мене потужною хвилею мотивації та стимулом ще завзятіше працювати. Уже з першого дня ми отримали завдання, що дозволяють розкрити свій потенціал і розвинути нові навички.

Тож заінтригована і дуже натхненна початком ЛШЖ-2019.

Марія НАУМЕНКО, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя:

— Журналістика — це не лише теорія, котру нам дають в університеті. Я дуже рада, що Літня школа журналістики зможе дати нам шанс випробувати на собі всі переваги нашої майбутньої професії. Теорія важлива, але практика — це життя.

Єлизавета ВОРОБЙОВА, випускниця 9 класу київської спеціалізованої школи № 118 «Всесвіт»:

—  Будемо вважати, що саме з цього понеділка почалась нова експериментальна сторінка мого життя. Хлопці та дівчата у нашій команді дуже привітні, кмітливі та працелюбні. Також куратори та редактори — справжні професіонали, які дійсно можуть нас навчити. Гадаю, що попереду нас чекає багато цікавих завдань та зустрічей.

Олександр ШАРIПОВ, Запорізький національний університет:

— Літня школа журналістики «Дня» — це якісна альтернатива. Альтернатива сьогоднішній, у більшості, «жовтій» журналістиці, яка домінує в Україні. Я дуже радий, що братиму участь у творенні нової, якісної журналістики. Дуже цікаво, що кожного курируватиме редактор одного із розділів газети. Мені «дісталася» економіка — це ще не зовсім відома для мене тема, але я сподіваюсь,що з авторитетними наставниками у мене вийде писати якісно та професійно. Семеро зірок із сьогоднішнього дня запалять небосхил української журналістики! І хай все буде добре!

Євгенія ШЕВЦОВА, Одеський національний університет ім. I. Мечникова:

— Дуже рада, що редакція домовилися з деканатом мого університету, і я зможу пройти практику в іншому місті, та ще й в одному з найавторитетніших газетних видань. Сьогодні нас ознайомили з планами на тиждень, закріпили за різними відділами. Буде цікаво і складно. Та це навіть на краще, така практика — чудова нагода перевірити себе, набратися досвіду від професіоналів. Вважаю літню школу журналістики однією з найкращих ініціатив «Дня».

Аліса ПОЛIЩУК, Київський національний університет ім. Т. Шевченка:

— Спочатку трохи нервово, але згодом дедалі легше ми почали спілкуватися — про «кухню» газети «День» і наші будні в редакції. Склалося враження, що буде тяжко, навіть дуже, але неймовірно цікаво, це точно. Починати щось кардинально нове — завжди не просто, але атмосфера, що склалася сьогодні вранці, надихає на плідну працю!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати