Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Голландський референдум має завершитися позитивно»

Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс поділився з «Днем» своїм баченням викликів для ЄС та України
10 березня, 19:56
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Однією з головних проблем для Європи, яка не мислить геополітичними категоріями, у даний момент є референдум в Нідерландах. Так вважає посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, який відвідав редакцію «Дня», щоб поспілкуватися з  головним редактором Ларисою Івшиною. Для України, зазначив гість, дуже важливо завершення ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Тому потрібно, щоб голландський референдум завершився з позитивним результатом, інакше в Європейському Союзі виникне сум’яття через зависання питання з ратифікацією угоди.

Окрім того, пан Пойканс назвав ще однією проблемою існування різних поглядів на Україну в країнах Євросоюзу. Чим далі країни від України тим менше вони розбираються в тому, що тут відбувається, — наголосив він. Відтак, вважає дипломат, Україні вкрай необхідно хоч маленькими кроками демонструвати результати.

Пан Пойканс звернув увагу на те, що у Німеччині почалось повільне переосмислення відносин з Росією. Втім там досі там вважають, що стосунки з Москвою мають базуватись на діалозі і верховенстві права. І прикладом цього, вважає дипломат є укладення угод у Мінську. «Мінська угода була проявом сліпої віри в те, що потрібно всіх знову посадити біля столу і все буде вирішено», — зазначив він.

Тим часом головний редактор Лариса Івшина звернула увагу гостя, який є істориком за освітою,  на особливості новітньої історії України і її зв’язку з минулим. Тому значна частина розмови була присвячена складним історичним процесам в Україні і тому, як вони впливають на нинішню ситуацію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати