Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хаб на півдні України

Аеропорт «Херсон» визнали кращим під час форуму «Аероконгрес-2018»
03 жовтня, 12:13
ФОТО АВТОРА

Під час V Міжнародного авіаційного форуму «Аероконгрес-2018», який відбувся у новому терміналі аеропорту «Одеса», аеропорт «Херсон» одержав відзнаку «Аеропорт року» (у категорії пасажиропотоку до 300 тисяч) і нагороду за розвиток туризму. Про це повідомляє сайт аеропорту «Херсон».

«До нас приїжджали представники асоціації аеропортів, дивилися нашу роботу, оцінювали за різними критеріями: збільшення пасажиропотоку, обслуговування пасажирів, авіаційна безпека та інші. За цими показниками аеропортів до 300 тисяч «Херсон» був визнаний кращим. На другому місці «Чернівці», на третьому — Вінниця», — прокоментував журналістам директор КП «Херсонські авіалінії» Віталій КУЧЕРУК.

Нагадаємо, нещодавно радник міністра інфраструктури України Юрій ГУСЄВ заявив, що лоукост Ryanair планує запустити рейси з аеропорту «Херсон»: «Згідно з висновками міжнародної фінансової корпорації, яка проводила дослідження регіональних аеропортів України, пасажиропотік в аеропортах значно зростає, і аеропорт Херсона є найпривабливішим», — заявив Гусєв. Тому, на його думку, Ryanair, як і інші лоукости, сьогодні розглядає Херсон, як хаб на півдні України.

На сьогодні пасажиропотік аеропорту «Херсон» перевищив 100 тисяч. До кінця року цей показник може зрости до 130—140 тисяч. Згідно з Програмою розвитку аеропорту, протягом трьох років на його реконструкцію та розвиток заплановано витратити орієнтовно 1,03 млрд гривень. За ці кошти мають провести реконструкцію злітно-посадкової смуги, ремонт гаражів, приміщення аеровокзалу, реконструкцію адмінбудівлі під готельний комплекс, капітальний ремонт електромереж, каналізації, системи пожежної безпеки тощо.

Наразі з аеропорту здійснюються регулярні щоденні рейси у двох напрямках: Херсон — Стамбул — Херсон та Київ — Херсон — Київ. Є щотижневий рейс Херсон — Люблін — Херсон. Також відкрито чартерні рейси до Шарм-еш-Шейха і Даламана.

У перспективі 2019 року відкриття рейсів до Львова, Гомеля, Кишинева та Баку. А 2020-го — до Астани і Єревана.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати