Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсонська облрада обрала нового голову

Владислава Мангера підтримали 33 депутати — мінімальна кількість, необхідна для обрання на посаду
28 вересня, 11:55
ВЛАДИСЛАВ МАНГЕР

Після політичного протистояння в обласній раді, про яке раніше писав «День», 15 вересня голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов («БПП») написав заяву про складання своїх повноважень. Депутати заяву прийняли. Після цього в сесії взяли перерву для консультацій щодо кандидатури нового голови.

27 вересня відбулося друге пленарне засідання VII сесії Херсонської обласної ради. Протягом кількох годин депутати дискутували щодо кандидатів. В результаті єдиного кандидата висунула фракція «Батьківщина». Ним став голова фракції Владислав Мангер — колишній очільник міської податкової, екс-помічник колишнього нардепа і скандального сепаратиста Олексія Журавка, який нині переховується від української влади.

Перед голосуванням, за регламентом, депутати ставили запитання Владиславу Мангеру про його бачення розвитку області у сфері децентралізації, збільшення зрошуваних земель, ефективності роботи ради тощо. Під час дискусії депутати від «БПП» заявили, що не братимуть участі у голосуванні, а депутати від «Нашого краю» майже в повному складі взагалі проігнорували засідання. Попри це голосування відбулося. Владислава Мангера підтримали 33 депутати — мінімальна кількість, необхідна для обрання на посаду Херсонської обласної ради. Всього в голосуванні взяли участь 34 депутати.

«Постараюсь бути головою облради для всієї області, для всіх депутатів, незалежно від партійної приналежності», — пообіцяв Мангер після голосування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати