Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хроніка 2020

08 грудня, 19:52

•  Напередодні Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів». Документ підтримали 63 держави, проти проголосували лише 17 разом з Росією. Як писав «День» (див. матеріал «Хто насправді хунта» у № 223 від 25 листопада), це має допомогти консолідувати тиск на Російську Федерацію, щоб держава-окупант дотримувалася міжнародних зобов’язань, зокрема міжнародного гуманітарного права.

•  Командування російських окупаційних військ посилює заходи бойової підготовки артилерійських, танкових і мотострілецьких підрозділів окупаційних військ на Донбасі. Про це повідомив речник Міноборони Михайло Шаравара з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

•  Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив російському «РИА Новости», що особисто бере участь в розробці плану «Б» по Донбасу. За його словами, РНБО України може затвердити такий на початку 2021 року.

•  У країнах Європи лідерами антирейтингу за кількістю нових випадків COVID-19 стали Німеччина, Великобританія, Італія, Швейцарія та Україна. У відповідному світовому антирейтингу Україна опинилася на 11-му місці.

•  Україна планує звертатися у Міжнародний суд Організації Об’єднаних Націй щодо збитого в Ірані літака «Міжнародних авіаліній України», якщо переговорні можливості з Іраном будуть вичерпані. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України та керівник української групи переговорників із Іраном Євгеній Єнін.

•  Німеччина надала 1 млн євро на План дій Ради Європи для України. Підписано договір, за яким Німеччина другий раз поспіль робить значний внесок у реалізацію цього Плану дій. У 2019 р. Німеччина добровільно надала 1 млн євро на підтримку Плану, що стало найбільшим внеском, який Німеччина коли-небудь робила у подібні плани дій Ради Європи в інших країнах.

•  Євростат оприлюднив свіжі дані міграції в 2019 році громадян країн з-поза меж Євросоюзу, які вперше прибули до ЄС. Згідно з ними, найпопулярнішим напрямком трудової міграції серед держав-членів ЄС стала Польща. Найбільше ж іноземців, які їдуть працювати в ЄС, — з України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати