Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iм’ям Романа Набєгова

назвуть у Херсоні школу на честь загиблого під Іловайськом
13 вересня, 10:53

У херсонській загальноосвітній школі № 50 відбулась конференція за результатами громадського обговорення щодо присвоєння навчальному закладу імені Романа Набєгова — бійця батальйону «Миротворець», котрий загинув у зоні АТО в серпні 2014 року під час виходу з Іловайська.

Як писав «День», ініціативу з присвоєння школі № 50 (тут навчався загиблий) імені Романа висунула робоча група із вшанування пам’яті херсонців, які не повернулись із війни на сході країни. Ідею підтримали кілька громадських формувань ветеранів АТО, міський голова, низка депутатів міської ради, волонтери, друзі та рідні Романа Набєгова.

У червні ініціативу підтримав педагогічний колектив школи. Потім відбулися громадські обговорення, згідно із Законом «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій». Обговорення тривали до 30 серпня 2017 року. Висловити свою думку херсонці могли через сайт школи, управління освіти Херсонської міської ради, поштою і за телефонами управління. Як повідомляє сайт міської ради, упродовж двох місяців було отримано 248 відгуків. У результаті обговорень громадськість підтримала питання присвоєння школі №50 імені Романа Набєгова.

«Наша країна народжує героїв, але герої проявляються саме під час таких іспитів. Я вважаю, що це абсолютно правильна ініціатива для того, щоб діти, які потім прийдуть до школи або сьогодні навчаються в ній, училися на прикладі своїх однолітків практично, яких, можливо, хтось знав, хтось пам’ятав, хтось жив поруч, — і так само виховувалися з їхнього подвигу», — прокоментував міський голова Херсона Володимир МИКОЛАЄНКО.

Питання присвоєння навчальному закладу імені героя АТО порушено вперше. Далі питання буде винесено на чергову сесію міської ради, яка відбудеться у жовтні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати