Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iнформація об’єктивна»

На Черкащині показник обстеження населення ПЛР-тестами перевищує загальноукраїнський — ОДА
06 травня, 19:39

Черкащина за кількістю проведених тестувань серед жителів посідає четверте місце в Україні після Києва, Чернівецької та Чернігівської областей. Наразі в області ПЛР-тестами обстежили 8138 осіб.

Про це в середу під час спільного брифінгу з  директоркою обласного управління охорони здоров’я Ларисою Кошовою та в.о директора Черкаського обласного лабораторного центру МОЗУ, головним державним санітарним лікарем Черкащини Людмилою Кравченко повідомив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лесюк.

Зокрема він зауважив, що за минулу добу на Черкащині не виявлено жодного інфікованого на COVID-19. «Всього по області коронавірус підтвердили у 314-ти громадян, з них  133 людини одужали, 10 — померли. 171 людина перебуває на лікуванні. В лікарнях області в основному лікуються хворі із середнім та важким перебігом хвороби. 19 хворих перебувають в обласній лікарні, там є можливість підтримувати кисневу терапію, 11 хворих — у черкаській інфекційній лікарні та одна людина — в інфекційному відділенні уманської лікарні», — відзвітував посадовець.

Також він додав, що за кількістю обстежених можна стверджувати, що інформація про перебіг захворюваності на COVID-19 по області цілком об’єктивна. «Якщо проаналізувати таку кількість проведених ПЛР-тестувань (8138 осіб) із кількістю тих, хто проживає в Черкаській області, то наш показних перевищує загальноукраїнський, ми перебуваємо фактично на четвертому місці по Україні щодо ефективності обстеження. Така кількість обстежених дозволяє нам говорити про те, що наша інформація про перебіг захворювань є достатньо об’єктивною», — відзначив Юрій Лесюк.

Головна державна санітарна лікарка Черкащини Людмила Кравченко наголосила, що обласний лабораторний центр проводить дослідження лише методом ПЛР та наразі немає жодного не опрацьованого зразка.  «За три доби лабораторним центром проведено майже 700 ПЛР-тестувань, виявлено 6 позитивних результатів. З початку реєстрації  лабораторний центр отримав майже 25 тисяч ПЛР-тестів, станом на сьогодні у нас залишилось 17 тисяч, тож можемо говорити, що такої кількості для області цілком достатньо», — прокоментувала Людмила Кравченко.

Також чиновники нагадали, що ПЛР-тестування проводять жителям, котрі мають схожі симптоми із COVID-19, контактним особам та громадянам, які приїхали з-за кордону.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати