Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iсторії про війну... під час гри

У Вінниці ветерани російсько-української війни презентували інтерактивну гру для школярів — до Дня захисника України
13 жовтня, 19:16

Чому розпочалася війна на Донбасі? Хто такі добровольці чи кіборги? Які вулиці Вінниці носять імена Героїв російсько-української війни і хто ці люди? Відповідь на ці та інші запитання відтепер вінницькі школярі зможуть отримати під час інтерактивної гри. Її розробили представники міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих «Ветеранський простір». Як повідомила комунікативна менеджерка центру Марія ДОВЖИК, у такий спосіб ветерани хочуть звернути увагу молодого покоління на тему війни, яка триває на Сході України, та організувати своєрідні онлайн-зустрічі з учасниками бойових дій.

«До Дня захисника України «Ветеранський простір» підготував інтерактивну пізнавальну гру для учнів середньої школи, щоб нагадати, що нині ми пишемо історію, і нею варто цікавитися вже зараз, — каже Марія. — Цього року через карантин ветерани не зможуть прийти в школи і поділитися своїми історіями про війну з дітьми. Тому ми записали відео з їхніми відповідями і створили інтерактивну гру. Учням роздаватимуть картки із запитаннями про сучасну російсько-українську війну та пропонуватимуть самостійно дати відповіді. Після чого вони зможуть переглянути правильні відео-відповіді, записані учасниками бойових дій. Для цього буде достатньо відсканувати QR-код на картці».

Розробили гру за благодійні кошти. Наразі її автори надрукували вже 200 комплектів по 13 карток. Усіх їх передали до департаменту освіти Вінницької міської ради для розповсюдження по школах міста. Якщо гра так би мовити «зайде» дітям і її захочуть отримати освітні заклади з області чи інших регіонів, «Ветеранський простір» обіцяє не скупитися на макети. Їх отримати може кожен охочий освітній заклад. Для цього достатньо звернутися в центр або надіслати запит на пошту: [email protected].

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати