Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз 1 вересня

Бюджетний комітет парламенту погодив виділення фінансування на підвищення зарплат медпрацівникам
26 серпня, 11:52

Бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення фінансування на підвищення зарплат медпрацівникам із 1 вересня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час пресбрифінгу в Києві у вівторок. «На засіданні бюджетного комітету погоджено відповідно до законодавства виділення коштів на підвищення зарплат медпрацівникам із 1 вересня», — сказав він, передає Інтерфакс-Україна.

Степанов додав, що міністерство працює над підвищенням зарплат медикам із 1 січня 2021 року. «Я вважаю, що зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має розпочинатися з 20-25 тис. грн. Зрозуміло, що це важко зробити одномоментно, але починаючи з 1 січня зарплату має бути суттєво збільшено. Саме так ми формуємо наші бюджетні запити», — сказав міністр.

Зі свого боку заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як наголосила, що міністерство також працює над проєктами стимулювання лікарів первинки за критеріями якості. «На екстрену медичну допомогу було виділено понад 1 млрд грн, що дасть змогу цих медзакладів збільшити фінансування зарплат і витрат. Окрім цього, МОЗ розробляє проєкти стимулювання лікарів первинки за індикаторами оцінки якості», — сказала вона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати