Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ключові предмети – тактична та вогнева підготовка»

На Львівщині тривають перші збори резервістів Нацгвардії
09 липня, 20:14
ФОТО АВТОРА

У військовій частині №3002 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України вже майже тиждень тривають збори резервістів. Це перші такі збори, які тривають у багатьох частинах Нацгвардії в Західній Україні.

Загальна тривалість зборів становить два тижні. За цей час викликані військовозобов’язані громадяни резервних рот військових частин проходитимуть програму загальновійськової та фахової підготовки. Робитимуть це переважно в польових умовах, на полігонах.

«Головний акцент під час навчального збору військовозобов’язаних робиться на індивідуальній підготовці, їх підготовці у складі військового наряду (варти) та у складі відділення. Ключовими предметами на заняттях буде тактична та вогнева підготовка. Окрім цього, заплановані заняття з інженерної, військово-медичної та професійно-психологічної підготовки», — розповів заступник командира частини з роботи з особовим складом полковник Олександр Задворний.

Також пріоритетом зборів є навчити надавати першу допомогу пораненому та правильно діяти, коли військовий отримує поранення в умовах бою. Для цього резервістам створюють відповідні умови, а за їхніми діями стежать кваліфіковані інструктори.

Загалом на збори резервістів по усій Західній Україні було викликано близько тисячі людей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати