Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колектив проти

Ігор Щепотін через суд хоче відновитися на посаді у Національному інституті раку
24 квітня, 12:42

Минулого тижня в Національному інституті раку заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко представила нового директора закладу — Олену Колесник. Директорку вибрали шляхом відкритого конкурсу. Нагадаємо, що на посаду було 18 претендентів, серед них і звільнений за фінансові зловживання колишній директор Ігор Щепотін. До трійки фіналістів конкурсу він не пройшов. Після зустрічі кандидатів із колективом інституту найбільше підтримки отримала Олена Колесник. Вона ж виконувала обов’язки директора на час проведення конкурсу.

Та, окрім налагодження роботи в інституті, їй доведеться довести до кінця ще одну справу. Так, учора ввечері у Голосіївському суді відбулось чергове засідання за позовом Ігоря Щепотіна, у якому він вимагає визнати його звільнення незаконним та відновити на посаді керівника одного з відділів. Як розповіла нам Олена Колесник, посада, на яку зазіхає екс-директор, останні сім років вакантна, і Щепотін її ніколи не обіймав.

— Наші юристи вважають, що відновлення на цьому місці неможливе. Він не займав цю посаду, був директором інституту, але на громадських засадах з 2008 року вважався керівником відділу, тобто не отримував зарплату, не працював там за сумісництвом. У цей же час Щепотін був завідувачем кафедри онкології, він робив обходи у відділеннях і мав право на це як директор та завідувач кафедри, — розповідає Олена Колесник. — А посада керівника відділу — конкурсна, людина має проходити атестацію, чого Щепотін не робив. Незабаром буде змінюватись структура інституту, і в будь-якому випадку буде оголошено конкурс на цю посаду, але він хоче вже зараз прийти на неї.

Юристи МОЗ вважають, що вся процедура зі звільненням старого керівника та призначення нового пройшла законно. І правда на боці інституту. Та й колектив не хоче повернення колишнього очільника. Частина лікарів навіть вийшла на акцію протесту до Голосіївського суду, де проходило засідання. Раніше за такі вияви активної позиції медики могли отримати проблеми на роботі. Тепер же колектив готовий до змін. І яким би не було рішення суду, будуть іти до кінця.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати