Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Концесія відбудеться

Херсонський морський торговельний порт таки передадуть в управління компанії «Рисоіл-Херсон»
12 лютого, 18:57

Міністерство інфраструктури України через суд скасувало постанову Шостого апеляційного суду щодо призупинення концесії ДП «Херсонський морський торговельний порт» за позовом ТОВ «Спеціальна компанія Морський порт Херсон» до мінінфраструктури.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства у коментарі онлайн-виданню «Латифундист». У міністерстві заявили, що виграли суд і рішення вступить у дію через 15 днів.

Представники компанії RISOIL, яка стала переможцем конкурсу на концесію херсонського морського порту, заявили, що міри по забезпеченню позову (тобто призупиненню концесії) повністю скасовані.

«За результатами засідання, яке відбулося 10 лютого 2020 року в Шостому адміністративному апеляційному суді заходи забезпечення позову, які перешкоджали укладенню договору про передачу компанії «Рисоіл-Херсон» в концесію порту Херсон були скасовані повністю. В ході судового розгляду суд прийняв і врахував обґрунтовані позиції Міністерства інфраструктури України і компанії «Рисоіл-Херсон», результатом чого стало законне і правомірне рішення. Проте залишається ймовірність того, що вказане рішення може бути оскаржене позивачем до Верховного Суду», — повідомили юристи компанії.

Нагадаємо, 21 січня міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що «Рисоіл-Херсон» запропонував наступні умови концесії. Ставка змінного концесійного платежу — 7%. Фіксований концесійний платіж — 12 млн грн. Інвестиційні зобов’язання за перші чотири роки — майже 300 млн грн. А також кошти для розвитку місцевої інфраструктури у розмірі 18 млн грн.

Концесійний конкурс було оголошено наприкінці серпня минулого року, хоча підготовчі роботи тривали більше року. В конкурсі на концесію морського порту Херсона на початковому етапі брали участь компанії Busserk Liman Isletme Loj (Туреччина), ТОВ «Укрморпорт» (Україна) і ТОВ «Спеціальна компанія Морський порт Херсон» (консорціум «Аскет Шиппінг» і «Глобал-Грейн», Україна).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати