Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Конструктора з КБ «Південне» визнано майбутнім космічним лідером

Роман Міхальчишин у жовтні вирушить на 69-й Міжнародний астронавтичний конгрес
25 липня, 12:55
ФОТО НАДАНЕ КБ «ПІВДЕННЕ»

На сайті Міжнародної астронавтичної федерації (МАФ) з’явився перелік з 25-ти хлопців і дівчат, переможців грантової програми розпізнавання майбутніх космічних лідерів — IAF EmergingSpaceLeadersGrantProgra. Серед них — єдиний представник України, провідний інженер-конструктор КБ «Південне» Роман Міхальчишин. Про це повідомляє у соцмережі сторінка Yuzhnoye State DesignOffice. Програма грантів дозволяє щорік кільком студентам і молодим фахівцям віком від 21 до 35 років взяти участь у Міжнародному астронавтичному конгресі, а також у семінарі ООН/МАФ і Конгресі космічного покоління.

Щороку комітет ESL Grant, що складається з дев’яти високопоставлених членів МАФ, проводить відбір лауреатів програми грантів з кількох сотень учасників з усього світу. Відбір переможців проводиться за бальною шкалою. Претендентові потрібно представити  есе зі своїм баченням головних проблем космічних технологій, перспективи їх розв’язання й ключові напрямки розвитку в майбутньому; відеоролик з розповіддю про себе й цілі участі в Міжнародному астронавтичному конгресі, а також тези доповіді.

«Кілька років тому я побачив на сайті Міжнародної астронавтичної федерації список переможців конкурсу EmergingSpaceLeaders Grant Program, і на той момент це мені здалося чимось неймовірним і недосяжним. Проте я вирішив, що маю опинитися серед них. Близько року ця мета була для мене додатковою мотивацією більше працювати й підвищувати свої навики знання англійської мови. Напередодні Нового року був оголошений новий конкурс, матеріали на який удалося відправити всього за кілька годин до завершення прийому заявок. Потім матеріали проходили комплексний відбір з перевірками на порушення авторських прав, наявність новизни, після чого роботи оцінили експерти МАФ. Минуло чотири місяці, і коли я вже практично забув про свою заявку, надійшов лист про мою перемогу», — розповідає конструктор.

Нинішнього року 69-й Міжнародний астронавтичний конгрес, на який поїде молодий дніпровський ракетник, проходить з 1 по 5 жовтня в м. Бремен, ФРН.

Роман Міхальчишин народився 1989 року в Дніпрі. 2012-го закінчив фізико-технічний факультет Дніпропетровського національного університету за фахом «Двигуни ракетно-космічних літальних апаратів». Потім почав свою трудову діяльність в КБ «Південне». Вчиться у заочній аспірантурі, тема його наукової роботи «Підвищення енергетичних характеристик ракет-носіїв шляхом оптимізації пневмогідравлічних систем».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати