Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Крок для збереження старовікових лісів Українських Карпат»

Буде створено Національний природний парк «Бойківщина»
21 лютого, 19:54
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

20 лютого під час засідання уряду члени Кабінету Міністрів України підтримали проект Указу Президента України «Про створення національного природного парку «Бойківщина».

Новий національний природний парк буде розташований на території Турківського району Львівської області, йдеться в повідомленні прес-служби Мінприроди, що надійшло на адресу «Дня». До його території включено 12 240 гектара земель державної та комунальної власності. За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, створення природно-заповідного об’єкта на цій території сприятиме збереженню біологічного і ландшафтного різноманіття Українських Карпат.

«Створення на цій території парку — важливий крок у вирішенні проблеми збереження старовікових лісів Українських Карпат. Крім того, це сприятиме посиленню екологічного каркасу екомережі Карпат, оскільки новий парк межуватиме із НПП «Сколівські Бескиди» та включатиме частину територій регіонального ландшафтного парку «Надсянський», що входить до складу транскордонного біосферного резервату «Східні Карпати», — розповів Остап Семерак.

Він також додав, що включена до складу парку територія має важливе значення як майбутній науковий полігон для моніторингу та розробки дієвих заходів щодо збереження рідкісних видів рослин і тварин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати