Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Квиток у смартфоні

У Вінниці осучаснили оплату за проїзд у муніципальному транспорті
23 січня, 12:04
ФОТО УНІАН

Безконтактну оплату проїзду запровадили у вінницькому громадському транспорті. Відтепер, щоб придбати квиток, пасажиру досить мати при собі смартфон з підключенням до інтернету, банківську картку з грішми і завантажений на телефон мобільний додаток Privat24. Оплата проїзду здійснюється завдяки QR-кодам, які розміщені в кожному тролейбусі, трамваї та автобусі на вхідних майданчиках. Просканувавши його і скориставшись мобільним додатком, пасажир може оплати свій проїзд й упродовж години користуватися обраним видом муніципального транспорту.

«Процедура оплати проста і не потребує багато часу і зусиль, — пояснює директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло ЛУЦЕНКО. — Потрібно підійти до наліпки з кодом. Відкрити на мобільному пристрої додаток Privat24. Обрати позначку «Транспорт», після чого — позначку «Оплата проїзду». Розпочати сканування коду, пристрій потрібно тримати так, щоб код був у рамці, яка з’явиться на екрані. Після цього на екрані можна побачити суму за проїзд, потім натиснути «Придбати». Тоді з’являється квиток з серійним номером, видом транспорту, його номером, датою і часом видачі. Після чого натиснути «Закомпостувати», і все — квиток у смартфоні. До речі, банківська комісія за послугу відсутня, пасажир оплачує лише вартість квитка».

Запровадити нову систему оплати у громадському транспорті Вінниці вирішили через недостатню кількість кондукторів. Нині на маршрутах їх працює половина від необхідної кількості. Через те, що місто готується до запровадження електронного квитка, чимало кондукторів почали звільнятися, а не всі вінничани добросовісно сплачують за проїзд водієві. «Зайців», як вистачає Михайло Луценко, вистачає на всіх маршрутах.

«Впроваджуючи цей сервіс, ми хочемо створити для тих наших пасажирів, які користуються додатком Privat24, додаткові вигоди і в користуванні муніципальним транспортом, — продовжує директор КП «Вінницька транспортна компанія» — Сподіваюся, що нова послуга набуде популярності серед вінничан чи гостей міста і полегшить роботу кондукторам».

Безконтактна оплата проїзду почала діяти у громадському транспорті Вінниці з 22 січня 2019 року. За перший день проекту вінничани не надто активно реагували на ноу-хау. Більшість оплачували свій проїзд, як і раніше, готівкою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати