Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Майбутнє вишу — рейтинговий заклад із широкими міжнародними зв’язками»

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки — новий ректор
28 листопада, 19:47

Ним став Анатолій Васильович Цьось, донедавна перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку університету. Він доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Ректора було обрано у другому турі виборів, і Анатолій Цьось набрав 883 голоси. Усього взяли участь у виборах 1037 осіб. Не з’явилися 183 особи.

Новий ректор змінює на цій посаді професора, доктора біологічних наук Ігоря Ярославовича Коцана, який перебував на чолі університету 14 років. Це також були плідні роки для розвитку закладу, який за цей час із провінційного Волинського державного університету став національним університетом, було споруджено університетський стадіон, відреставровано базу-практик «Гарт», отримано у власність вісім гектарів землі, територію колишнього військового містечка, де мало постати сучасне університетське містечко.

Що прагне змінити, втілити у життя новий ректор? Серед пріоритетів Анатолія Цьося — зміна назви університету, повернення до назви Волинський, бо попередня — Східноєвропейський, була запропонована для сприяння в побудові студентського містечка інвесторами з Європи. Але оскільки планам про містечко не судилося стати реальністю, то назва Волинський, на думку нового ректора, більш орієнтуватиме на регіон, у якому заклад знаходиться, і сприятиме підвищенню його іміджу. Майбутнє університету, на його думку, це рейтинговий університет з широкими міжнародними зв’язками, в основі діяльності якого лежить якість освіти і науки. У планах ректора — створити медичний факультет (що вже починав робити його попередник) та відкрити військову кафедру. Зокрема, забезпечити підготовку магістрів за спеціальністю 222 «Медицина». Ліцензувати спеціальність 229 «Громадське здоров’я», започаткувати освітньо-професійні програми «Медична психологія», «Геронтологія», «Косметологія», «Дієтологія». А офіцерів запасу готуватимуть за освітніми програмами «Військова психологія», «Військовий переклад», «Військова журналістика» та інші.

Газета «День» має хороші партнерські відносини зі Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки. На його базі відбуваються всі презентації книжкових новинок «Дня», «День» обов’язково привозить у Луцьк найкращі світлини міжнародної фотовиставки, головний редактор «Дня» Лариса Івшина є почесним професором СНУ імені Лесі Українки. Таке партнерство взаємовигідне, тож маємо надії на його продовження та розвиток.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати