Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майже 1 млн пасажирів

перевіз за рік залізничний експрес Київ — аеропорт «Бориспіль»
04 грудня, 11:09

Лише за перший рік Kyiv Boryspil Express скористалися майже 1 млн пасажирів. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген КРАВЦОВ, передає www.uz.gov.ua. «Переконаний, зараз ніхто не сперечатиметься, що експрес до аеропорту «Бориспіль» потрібен. За перший рік роботи він здійснив приблизно 10 тис. рейсів і перевіз майже мільйон пасажирів. І це безперечний доказ успішності цього проєкту», — зазначив Євген Кравцов.

Рекордну кількість пасажирів експреси перевезли в серпні й вересні 2019 року — 98,2 тис. і 107,6 тис. відповідно. Найбільшою популярністю користуються рейси №842 Київ — Бориспіль о 17.50 і №845 Бориспіль — Київ о 19.17.

За словами керівника «Укрзалізниці», компанія планує й надалі розвивати цей проєкт. Наразі залізничники завершують реконструкцію станції «Видубичі», де буде збудована зупинкова платформа для експресу. «Станція «Видубичі» перетвориться на транспортний хаб, який об’єднає автобусні перевезення, залізницю, метро та авіатранспорт. Крім того, очікуємо на дизель-поїзд виробництва КВБЗ, який ми задіємо на цьому маршруті. А це додатково 170 місць для сидіння», — зауважив він.

За добу експреси здійснюють 57 рейсів і перевозять 2,5 тис. пасажирів.

Нагадаємо, Kyiv Boryspil Express сполучає головний залізничний вокзал української столиці Київ-Пасажирський з Міжнародним аеропортом «Бориспіль». Експреси роблять проміжну зупинку тривалістю у дві хвилини на вокзалі «Дарниця».

Курсування поїздів у регулярному режимі розпочалося 30 листопада 2018 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати