Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Медіаграмотність — в освіту

Школи в селах, містечках та ОТГ мають нагоду приєднатися до всеукраїнського проєкту
11 лютого, 18:43

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у межах загальнонаціонального проєкту «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність» запрошує до участі школи районних центрів, ОТГ, селищ, сіл, міст та містечок із усіх регіонів України (крім обласних центрів).

Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності й одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Мета проєкту — навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. На сьогодні у проєкті задіяні уже 400 шкіл і понад 1100 вчителів по Україні, які вже впроваджують інфомедійну грамотність на своїх уроках.

«Участь у проєкті допомагає розвинути навички інфомедійної грамотності як учителям, так і учням. За попередніми результатами проєкту, 93% учителів вважають, що матеріали проєкту зробили уроки цікавішими, а 86% учителів відзначають, що матеріали допомогли їм краще розкрити теми уроків. Учні, які задіяні в проєкті, краще розрізняють факти від суджень, розуміють, як працюють медіа, і вміють виокремлювати неправдиві новини. Розвиток навичок критичного сприйняття інформації є дуже важливим для нашої країни, яка все ще перебуває у стані інформаційної війни», — розповідає менеджерка проєкту «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність» Любов ВАСИЛЬЧУК.

Приймання конкурсних заявок на участь у третій хвилі проєкту триває із 7 до 25 лютого. До участі в конкурсі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8—10 класах, українську мову та літературу у 8—9 класах і мистецтво у 9 класі. При відборі учасників організатори віддаватимуть перевагу заявкам від колективу вчителів зазначених предметів, які бажають долучитися до проєкту і на їхню мотивацію. Відібрані школи та їхні колективи отримають від команди проєкту підтвердження про проходження конкурсного відбору. До вересня 2020 року нові вчителі — учасники проєкту пройдуть спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Електронні матеріали проєкту будуть надані вчителям після проходження тренінгів. Детальну інформацію про проєкт і заявку на участь можна знайти на сайті http://l2dua.com.

ДОВІДКА «Дня»

Проєкт «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність» виконується IREX за підтримки посольств США та Великобританії, в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси. У межах проєкту розробляються навчальні матеріали для вчителів (8— 10 клас), проводяться тренінги і навчання для установ — учасників проекту (школи, ІППО, педагогічні ЗВО), запроваджується навчання за розробленими матеріалами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати