Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Море буде кому захищати

Майбутні флотські офіцери здобувають первинні навики в польових умовах
19 серпня, 11:19
ФОТО НАДАНО МІНІСТЕРСТВОМ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Курсанти Одеської національної морської академії під час польового виходу опановують програму первинної військової  підготовки солдата (матроса). Про це повідомляє сайт Міноборони України.

На базі Центру забезпечення навчального процесу Військової академії майбутні офіцери та старшини ВМС України на практиці засвоюють ази військової тактики, тактичної медицини, вогневої, розвідувальної, інженерної, фізичної підготовки, організації зв’язку, військової топографії, вивчення статутів. З цього року також в програму первинної військово-професійної підготовки введено новий предмет — безпека бою, під час якого курсантів навчають оптимальній поведінці при артилерійському чи снайперському обстрілі, авіанальоті та в інших реальних бойових ситуаціях, основам маскування та прихованого переміщення полем бою тощо.

Викладачі та офіцери керівного складу табірного збору діляться й власним бойовим досвідом, отриманим як в ході проведення антитерористичної операції, так і в численних миротворчих місіях. На час польового виходу заступниками командирів взводів для першокурсників призначено курсантів старших курсів, які свого часу також брали участь в бойових діях на сході країни, проходили службу в частинах спеціального призначення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати